Redactia.ro
Home » Știri » Rabla pentru electrocasnice, la start! Se dau până la 500 de lei de persoană, din 15 decembrie

Rabla pentru electrocasnice, la start! Se dau până la 500 de lei de persoană, din 15 decembrie

Românii interesați să își îmbunătățească viața de zi cu zi vor avea foarte curând ocazia să își achiziționeze aparate electrice și electronice pentru casă la prețuri reduse, cu ajutorul voucherului dat prin programul Rabla pentru electrocasnice.

​Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet a anunțat că din 15 decembrie românii își vor putea cumpăra electrocasnice și electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice.

”Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a mai explicat Ministrul mediului, potrivit Hotnews.

Rabla pentru electrocasnice, la start

În acest an, programul Rabla pentru electrocasnice se suprapune cu sărbătorile de iarnă, așadar ocazia este perfectă pentru a face noi achiziții pentru casă.

Rabla pentru electrocasnice începe de pe 15 decembrie. De la această dată, orice român se poate înscrie în program, conform regulamentului. Trebuie doar să acceseze site-ul AFM, unde trebuie să urmeze pașii descriși pentru a se înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice.

Voucherele Rabla pentru electrocasnice sunt emise de Ministerul Mediului și pot fi folosite în orice magazin partener al programului. Fiecare român poate să aleagă după necesități din cele nouă categorii de produse ale programului Rabla pentru electrocasnice.

După calculele oficiale, 100 de mii de români ar urma să beneficieze de programul Rabla pentru electrocasnice, care are parte de un buget de 40 de milioane de lei, potrivit Capital.

Programul Rabla pentru electrocasnice funcționează în acest mod: dați aparatul vechi și primiți un voucher care reprezintă o reducere de maximul 50% din valoarea unui produs nou.

În acest an, programul Rabla pentru electrocasnice are 4 categorii noi de produse – și anume: aspirator, uscător de rufe, tablete și laptopuri.

Valoarea voucherului pentru fiecare produs în parte este după cum urmează: 500 lei – laptop, 400 lei – mașină de spălat vase, aparat de aer condiționat, frigider, televizor și uscător de rufe, 300 lei – mașină de spălat rufe, tabletă, 200 lei – aspirator.

Important de reținut este că valoarea voucherului nu va depăși 50% din valoarea produsului nou cumpărat.

Rabla pentru electrocasnice, care sunt pașii pentru un voucher

Programul Rabla pentru electrocasnice vine și un set de pași pentru obținerea unui voucher. Iată ce trebuie să facă fiecare român care dorește să beneficieze de reducerile din program:

Pasul 1 – Trebuie să intrați pe site-ul afm.ro, unde veți introduce datele personale și categoria de echipament, astfel înscriindu-vă în program.

Pasul 2 – Voucherul va fi emis în format electronic și poate fi utilizat fizic la comerciant în 15 zile, astfel va expira și pierdeți reducere.

Pasul 3 – Electrocasnicele vechi se predau la magazin sau curier, în caz că ați efectuat cumpărături online.

Atenție, prin programul rabla pentru electrocasnice se schimbă un electrocasnic vechi cu unul nou din aceeași categorie! Există însă și două excepții: uscător de rufe și mașina de spălat vase.

Fiecare român poate obține câte un voucher din fiecare categorie. Așadar, prin programul Rabla pentru electrocasnice ar putea fi și un total de 9 vouchere de persoană.

Conform cifrelor oficiale, în 2019 au fost casate un număr de 60 de mii de echipamente.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: