Redactia.ro
Home » Știri » Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, a fost reținut în Madagascar

Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, a fost reținut în Madagascar

Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, a fost reținut în Madagascar

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost reţinut de autorităţile din Madagascar. Mazăre are de executat o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor.

RAdu Măzare a fost arestat

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Fostul primar al Constanței a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017. Radu Mazăre a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri.

Mazăre acuza la momentul respectiv presupuse presiuni politice li spunea că a cerut azil politic în Madagascar.

„Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. Faptul că un cetățean român, urmărit internațional, a fost arestat, la data de 8 mai. Pentru o perioadă de 6 zile”, a anunțat Poliția Română.

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar. Iar pe numele său fusese emis un mandat de arestare internaţional. Acum autorităţile române trebuie să înceapă procedurile de extrădare a lui.

Mazăre a fost condamnat la 9 închisoare la începutul acestui an, pentru abuz în serviciu. Mai are o condamnare pronunţată zilele trecute de 9 ani şi 10 luni de detenţie, pentru mită, care însă nu este definitvă.

Radu Mazăre. Momentul plecării din țară

Plecat din ţară în 2017, Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar, acolo unde are un resort. Fostul edil al Constanţei nu avea interdicţie de călătorie.

Acesta l-a anunțat pe polițistul care îl supraveghea că nu se mai întoarce în România pentru că nu are parte de un proces corect.

Mica insulă din Oceanul Indian este o iubire mai veche a lui Mazăre. Acolo şi-a petrecut multe vacanţe, a început o afacere legată de kite-surfing şi a postat multe impresii pe YouTube.

Într-o amplă scrisoare trimisă autorităţilor de la noi, Radu Mazăre spune clar că nu are de gând să se întoarcă prea repede din paradisul din Madagascar.

„Sunt o ţintă politică a Statului paralel şi în România nu am nicio şansă să beneficiez de o Justiţie corectă. Am decis să solicit azil politic în Republica Madagascar. Atunci când în România va ajunge o Justiţie reală, mă voi întoarce”, spune fostul edil.

Scrisoarea are cinci pagini şi este adresată celor doi avocaţi ai săi, dar şi „tuturor autorităţilor interesate din România

În acest document, Mazăre se referă la toate cele patru noi dosare penale deschise în acest an pe numele său. În aceste dosare el are calitatea de suspect sau de inculpat pentru abuz în serviciu. Dar și celelalte patru dosare penale mai vechi, el susținând că este nevinovat.

Citește și:Cristi Borcea s-a întors la închisoare. Radu Mazăre, condamnat şi el

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: