Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, anunț important pentru populație! Șeful DSU, primele concluzii după cutremurul de 5,7 grade: „A fost activată grupa operativă!”

Raed Arafat, anunț important pentru populație! Șeful DSU, primele concluzii după cutremurul de 5,7 grade: „A fost activată grupa operativă!”

Raed Arafat a vorbit, în această seară, despre cutremurul de azi din România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat care au fost pagubele produse de seismul de 5,7 grade, cum au decurs lucrurile în ceea ce privește apelurile la 112 și care este situația, după primele analize ale specialiștilor.

Raed Arafat, avertisment pentru toți românii după cutremur

Raed Arafat a vorbit despre situația generată de cutremurul din această seară. Din primele informații, nu au existat victime și autoritățile deja au făcut primele verificări în zonele afectate, în special în Gorj, epicentrul seismului.

„Nu avem victime și nu avem efecte grave. Primul lucru a fost informarea domnului Ministrul al Afacerilor de Interne și domnul prim-ministru. La nivel național, a fost activată grupa operativă la nivelul MAI, care a avut și o vizită din partes ministrului Afacerilor de Interne, care a participat la primele evaluări, până ne-am asigurat că nu avem probleme.”, a declarat Arafat

Constantin Ionescu, director INCDF, a precizat că acest cutremur a fost o surpriză, mai ales pentru că zonele afectate nu erau cunoscut drept unele seismice.

„E o surpriză că zona s-a activat”, a precizat oficialul

Conform șefului DSU,  la nivel local, în județul Gorj a fost convocat Comitelul Județean pentru Situații de urgență. Au fost înregistrate efecte slabe în șase localități din Gorj, Dolj, Mehedinți. Au foat înregistrate pentru 50 apeluri de urgență care semnlau fisuri, elemente de construcție căzute, dar nicio clădire nu s-a prăbușit.

Numeroase persoane au suferit atacuri de panică

Județul Gorj: fisuri la mai multe imobile, elemente desprise la primarie si prefectura

Nu au existat victime în urma seismului, dar cinci persoane din Gorj au apelat 112 pentru a semnala că au suferit un atac de panică. Un angajat al unei primării avariate a suferit și el traumatisme ușoare.

Avarii constatate, cu posibilitatea de a se modifica: șapte case cu fisuri, patru instituții avariate, spații comerciale și cinci blocuri de locuit fisurate. 

Arafat recomandă consultarea aplicației DSU în astfel de situații și evitarea surselor nesigure, a informațiilor panicante, din surse neoficiale.

„Tindem să credem tot ce se scrie pe Facebook sau alte site-uri, dar rugămintea noastră este să verificați și pe site-urile oficiale, DSU, Guvernul României, și comparați-le cu informațiile celelalte. Orice aflăm, vă transmitem!”, a declarat Arafat.

Imediat după cutremurul din această seară, premierul Nicolae Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. În urma sfătuirilor și cu ministrul Lucian Bode, au ajuns la concluzia că este nevoie de organizarea unei grupări operatice, pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin,

”În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister”, a transmis Guvernul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: