Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat: Cine își asumă creșterea bruscă a îmbolnăvirilor?

Raed Arafat: Cine își asumă creșterea bruscă a îmbolnăvirilor?

raed arafat

Raed Arafat, susține că nu este timpul pentru relaxarea restricțiilor în aceste zile, deoarece cazurile de infecții cu coronavirus ar putea crește considerabil. Primul decret privind starea de urgență elaborat de Klaus Iohannis pe 16 martie, expiră astăzi. 

„Nu este momentul pentru relaxare”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că nu este de acord cu relaxarea restricțiilor, pentru că asta ar însemna o creștere accentuată a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus.

Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi„, a declarat Raed Arafat.

Președintele Klaus Iohannis, va emite un nou decret, în care va fi prelungită starea de urgență până pe 14 mai.

Pe 16 martie, șeful statului a emis primul decret privind elaborarea stării de urgență pentru 30 de zile în România. Acest decret, se încheie astăzi.

Când se vor relaxa restricțiile?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat luni, în timpul vizitei la Galați, că o eventuală relaxare a restricțiilor ar putea apărea după 15-20 mai sau 1 iunie 2020.

Totodată, ministrul a declarat că relaxarea măsurilor se va face treptat și cu anumite precauții și restricții.

În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a spus Tătaru.

Mai mult, Nelu Tătaru a subliniat faptul că în cazul în care restricțiile vor fi mai relaxate, pentru persoanele peste 65 de ani, acestea vor mai continua o perioadă, deoarece ele sunt cele mai vulnerabile în fața noului virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: