Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre interzicerea circulației pe timp de noapte. Care este logica acestei restricționări

Raed Arafat, despre interzicerea circulației pe timp de noapte. Care este logica acestei restricționări

Raed Arafat, despre interzicerea circulației pe timp de noapte

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu câteva zile noile restricții elaborate de autorități, după ce numărul cazurilor zilnice a ajuns la 10.000. Astfel, printre restricții se numără și interzicerea circulației pe timp de noapte. Mulți români nu înțeleg această măsură, dar Raed Arafat a clarificat lucrurile.

Raed Arafat, despre interzicerea circulației pe timp de noapte. Care este logica acestei restricționări

Conform noilor decizii, timp de o lună românii nu mai au voie să circule pe timp de noapte între orele 23.00 și 05.00. De asemenea,aceștia vor putea să-și părăsească locuințele doar cu declarația pe proprie răspundere și cu menționarea motivului întemeiat. Astfel, Raed Arafat a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre noile restricții impuse de autorități. Potrivit șefului DSU, pe timpul nopții, mai ales în weekend, sunt organizate multe petreceri, iar tinerii uită de pandemia de coronavirus și se adună în grupuri mari, fără să respecte măsurile de protecție.„Logica ei este țintită către un grup de persoane care hai să zicem că nu întotdeauna au respectat regulile, o parte, să zicem, fără să generalizăm. Și acesta este grupul de tineri care în cursul nopții, mai ales în weekenduri au mers totuși la petreceri, chiar și în apartamente, în parcuri, pe stradă, în grupuri mari, mai ales, cum am zis, în perioada weekendului.”, a spus Rraed Arafat.

De unde a venit această idee de restricție?

Secretarul de stat Raed Arafat a menționat că această măsură au fost luate de toate statele europene. Mai mult, restricțiile luate de unele țări din Europa sunt mult mai stricte. „Sunt țări care au observat acest lucru și vedeți că nu suntem singurii care am luat această măsură. Franța are această măsură, mult mai devreme, la ora 21.00 până la ora 6.00. Pentru că noaptea au loc aceste activități, care de regulă se fac fără mască. În Spania, chiar dacă sunt închise cluburile acolo au observat acest fenomen că tinerii iau berea și merg în vizită„, a mai spus Arafat.

Începând de astăzi, pe lângă măsura de restricție de mai sus, toate școlile din România se închid, magazinele vor fi închise la ora 21.00, piețele din spațiul interiore vor fi și ele închise  și masca de protecție a devenit obligatorie în toată țara.

În ce condiții putem prezenta declarația pe propria răspundere pe telefon 

Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat că a platforma electronică unde cetățenii pot completa online declarațiile pe proprie răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul 23.00-05.00, a fost actualizat. Această platformă permite completarea de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarație pe proprie răspundere. Formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate oamenilor legii la control.

Condiția este ca acestea să conțină semnătura olografă a persoanei care folosește declarația sau a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost scris documentul.  Formularele pentru declarația pe proprie răspundere și adeverința de la muncă pot fi completate și descărcate de pe site-ul știrioficiale.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: