Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre singura soluție de a opri creșterea cazurilor de COVID-19. „E nevoie de lege”

Raed Arafat, despre singura soluție de a opri creșterea cazurilor de COVID-19. „E nevoie de lege”

Raed Arafat

Raed Arafat avertizează că în țara noastră numărul de cazuri va continua să crească dacă oamenii nu vor respecta măsurile recomandate de autorități. În același timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că este nevoie de o lege care să le permită autorităților să le impună carantina persoanelor bolnave.

Raed Arafat spune care este singura soluție pentru a scăpa de coronavirus

Secretarul de stat a explicat că singurul lucru pe care îl putem face este să așteptăm ca oamenii să respecte regulile de distanțare socială, să poarte masca și să se dezinfecteze constant.

El a vorbit și despre faptul că există multe campanii de deinformare și de convingere a populației că virusul nu există, pe care unii chiar ajung să le creadă, în ciuda faptului că nu sunt din surse credibile.

Dacă regulile nu vor fi respectate, atunci numărul de cazuri noi de infectări va crește.

Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe.

Din discuțiile avute cu colegii care urmăresc situația reiese că la acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios”, spune Raed Arafat.

Șeful DSU spune că e nevoie de o lege pentru pandemie

Raed Arafat a explicat că este nevoie de o lege care să le dea autorităților completente puterea de a carantina persoanele bolnave.

E nevoie de lege care să ne permită să luăm măsuri cum sunt în toată lumea. Trebuie să fie măsura izolării, a carantinării, nu putem vorbi doar de libertatea individului, trebuie să vorbim și de drepturile celor din jurul lui. Nu poate nimeni să spună: dreptul meu e să fac ce vreau, știu că sunt infectat dar nu mă interesează. Trebuie găsite mijloace prin care să putem să izolăm, să carantinăm o persoană din punct de vedere medical până când e sigură pentru comunitate și poate să se întoarcă în comunitate sau în izolare la domiciliu”, a mai spus Raed Arafat.

Miercuri, în țara noastră au fost raportate 555 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cel mai mare de la izbucnirea pandemiei și până acum. Autoritățile au anunțat că discută intens pentru a stabili ce măsuri se impun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: