Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, dispus să se vaccineze public anti-covid: ”Nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă pentru a-i convinge pe oameni”

Raed Arafat, dispus să se vaccineze public anti-covid: ”Nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă pentru a-i convinge pe oameni”

Veste importantă pentru români

Ne apropiem cu pași repezi de momentul sosirii în România a vaccinului anti-coronavirus. Pentru că mulți români sunt sceptici cu privire la eficiența acestuia, Raed Arafat a precizat faptul că este dispus să își facă în mod public vaccinarea, pentru a demonstra că totul este în regulă.

Raed Arafat, dispus să se vaccineze public

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat faptul că este dispus să se vaccineze anti-covid la vedere, având în vedere faptul că mulți dintre români sunt sceptici cu privire la vaccinul care urmează să se administreze populației în primul trimestru al anului viitor. Potrivit unui studiu, în proproție de 40%, dintre români susțin că nu s-ar vaccina anti-coronavirus.

”Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va începe vaccinarea. Când va veni vaccinul, va fi anunțat, imediat ce datele se vor stabili. Dar oamenii sunt supuși unui bombardament de informații, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă. Da, am încredere în vaccin și da mă voi vaccina la vedere, dacă trebuie. Sunt vaccinuri care sunt așteptate la nivel mondial. Toate țările membre UE vor primi același vaccin ca România”, a spus Raed Arafat într-un interviu la Antena 1.

Raed Arafat: ”60-70% din populație ar trebui să se vaccineze”

De asemenea, Raed Arafat a precizat că pentru a combate răspândirea coronavirusului printre noi, 60-70% dintre oameni ar trebui să se vaccineze, transmite medikatv.ro.

”În mod normal ar trebui să se ajungă la 60-70% din populație să se vaccineze, ca să întrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ și protejăm și persoanele care nu se vaccinează. Noi sperăm că oamenii să se convingă! Campania va fi transparentă, colegii vor explica de ce se face și ce se face. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa oprim pandemia. Fiecare țară trebuie să ajungă la un număr de vaccinați ca să scăpăm de pandemie la nivel mondial”, a concluzionat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Klasus Iohannis a anunțat că vaccinarea românilor va începe în primăvară. Ea se va face etapizat, iar cadrele medicale și persoanele grav infectate vor avea prioritate.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a explicat șeful statului.

Totodată, vaccinul nu va fi unul obligatoriu și va fi gratuit au mai precizat autoritățile.

Autoritatile nu pot sa oblige pe cineva sa se vaccineze, noi putem sa le aratam toate avantajele vaccinarii, sa incercam sa ii convingem sa se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva sa se vaccineze. Sigur ca vaccinarea este cea mai buna solutie de a nu contracta aceasta boala. O campanie reusita de vaccinare este cea care poate sa ne conduca la revenirea la normalitate, intr-un orizont de timp rezonabil. Eu zic ca suntem aproape. Se vede deja, stiti vorba aceea, luminita de la capatul tunelului”, a afirmat premierul Ludovic Orban, la sediul PNL.

”Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a spus Valeriu Gheorghiță, medic militar și coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: