Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat își asumă decizia luată în legătură cu transformarea Spitalului Foișor: „Îmi pare rău, dar decizia a fost corectă”

Raed Arafat își asumă decizia luată în legătură cu transformarea Spitalului Foișor: „Îmi pare rău, dar decizia a fost corectă”

Raed Arafat

Raed Arafat își asumă decizia luată în legătură cu transformarea Spitalului Foișor. În urma evacuării și transformării în spital de COVID10, românii au fost nemulțumiți de această decizie luată de autorități. Astfel, secretarul de stat Raed Arafat a fost nevoit să intervină pentru a le explica oamenilor că această hotărârea era necesară.

Raed Arafat își asumă decizia luată în legătură cu transformarea Spitalului Foișor: „Îmi pare rău, dar decizia a fost corectă”

Raed Arafat, despre nemulțumirile legate de evacuarea Spitalului Foișor. Zeci de pacienți ai Spitalului Foișor au fost transferați sau externați, pentru a fi transformat în spital COVID19. În urma acestei acțiuni, românii s-au declarat nemulțumiți legat de acest fapt, iar pe plan politic, nimeni nu-și asumă responsabilitatea.

Recent, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a ieșit în față pentru a lămuri acest aspect. Secretatul de stat mărturisește pe pagina de Facebook că regretă faptul că evacuarea s-a făcut pe timp de noapte. Cu toate astea, Arafat susține că doar așa viețile celor care se luptă cu COVID19 pot fi salvate, secțiile de la Terapie Intensivă din alte spitale fiind deja pline. „Avea o singură menire: să salvăm cât mai multe vieți, să nu-i punem pe colegii din UPU și din spitale în situația de a alege cine intră și cine rămâne în ambulanță și așteaptă. Așa că soluția de a evacua un spital și îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru mai târziu, în cursul nopții, când noi, de fapt, ordinul l-am emis pe la prânz, iar echipa noastră era la spital în jurul orei 15:00, ca să discute și să înceapă această evacuare și care totuși s-a lungit ca discuții până la momentul în care s-a început mai târziu”, a spus Arafat pe Facebook.

Raed Arafat înțelege reacția oamenilor, dar consideră că această acțiune era necesară pentru a salva viețile românilor care se luptă cu infecția cu COVID19. „Știu că s-a produs un disconfort, știu că multă lume vede acest lucru ca unul incorect față de pacienții care erau internați în Spitalul Foișor. Da, sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut, în condiții de normalitate poate putea să se desfășoare mult mai bine, dar în condiții de normalitate n-am ajunge să evacuăm un spital pentru a-l transforma în spital COVID”, a declarat Raed Arafat pe pagina de Facebook.

Raed Arafat regretă modul în care s-a produs schimbarea

În continuare, șeful DSU menționează că își asumă decizia luată, chiar dacă românii nu înțeleg aceast lucru. Mai mult, Arafat este conștient că acest lucru îi va determina pe oameni să aducă mai multe atacuri la adresa lui, dar susține că mai bine suportă consecințele atacurile din partea opiniei publice sau a colegilor, decât să nu încerce să salveze viețile românilor.

Mai mult, Raed Arafat a declarat că regretă modul în care s-a produs schimbarea, dar nu și faptul în sine, subliniind faptul că situația din București l-a ajutat să învețe să se facă o evacuare a unei unități medicale. „Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi, cred că decizia ar fi luată din nou, așa cum a fost luată”, mai spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: