Redactia.ro
Home » Știri » Rafila a anunțat ce se va întâmpla după alegerile parlamentare

Rafila a anunțat ce se va întâmpla după alegerile parlamentare

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a făcut o declarație îngrijorătoare după ce a ieșit din secția de votare. Alexandru Rafila a explicat ce se va întâmpla după alegerile parlamentare.

 

Ce se va întâmpla după alegerile parlamentare

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a făcut primele declarații cu privire la situația din România după alegerile parlamentare și la eventualele măsuri.

„Trebuie să ne așteptăm la o evoluție a pandemiei așa cum a fost pregătită, cum a fost ea gestionată până în acest moment. Știți cum e, o gestiune proastă a pandemiei va duce la complicații în timpul sărbătorilor. Dacă pandemia a fost gestionată foarte bine, atunci sărbătorile vor trece liniștit fără nici un fel de probleme.”, a declarat Alexandru Rafila la ieșirea din secția de votare.

Medicul a adăugat că următoarele săptămâni vor arăta cât de bine a fost gestionată pandemia și cum au evoluat lucrurile în această perioadă.

,,Următoarele săptămâni vor demonstra cât de bine a fost gestionată această pandemie. Nu vreau să fac comentarii care să fie interpretate într-un fel sau altul, dar în mod evident putem sigur să menționăm că avem foarte multe cazuri zilnic, că secție de ATI sunt la limită și avem în fiecare zi aproape 200 de persoane care decedează, așa că restul comentariilor nu vreau să le mai dau”, a mai spus Rafila.

În ceea ce privește un eventual lockdown, Alexandru Rafila a menționat că astfel de măsuri mai dure vor fi luate doar după o evaluare a modului în care a fost gestionată pandemia de coronavirus din punct de vedere medical și nemedical.

,,Lockdown-ul sau eventualele măsuri dure vor fi condiționate de modul în care a fost gestionat până acum din punct de vedere medical și nemedical această urgență majoră de sănătate publică. Eu sper să ne întoarcem la o testare care să reflecte într-adevăr situația reală și această testare să fie corelată cu numărul de cazuri care se înregistrează zilnic, iar acest lucru să permită măsuri care să reducă transmiterea. Până când acest lucru nu se întâmplă, toate acele discuții legate de evoluții favorabile, nu pot avea loc”, a mai adăugat Rafila la ieșirea din secția de votare, duminică.

Medicul Rafila a subliniat faptul că vor exista consecințe peste 10 zile după aceste alegeri. Rafila susține că de sărbători vor fi mai multe persoane internate în spitale, iar secțiile ATI ar ajunge în colaps. Rafila a vorbit și despre numărul mic de teste efectuate înainte de alegeri și în ce măsură  va influența acest lucru sărbătorile.

Ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână când s-a testat extrem de puțin și consecința a fost legată de un număr mic de cazuri care au fost identificate, nu că ele nu există, s-ar putea să aibă un răsunet foarte mare peste o săptămână, peste 10 zile, și să vedem foarte multe persoane internate în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, care vor fi depășite, sau foarte multe decese.

Ceea se ve va întâmpla la jumătatea sau spre jumătatea lunii decembrie, apropo de ce măsuri ar putea fi luate, vor fi legate de lipsa de organizare și lipsa de seriozitate în ceea ce privește anchetele epidemiologice și procedurile care trebuiau respectate în această perioadă”, a adăugat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: