Redactia.ro
Home » Știri » Rafila, mesaj pentru românii care merg în concediu: „Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecției”

Rafila, mesaj pentru românii care merg în concediu: „Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecției”

Alexandru Rafila, mesaj pentru romani

Medicul Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara despre zonele turistice care au devenit foarte aglomerate.

Șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila le transmite românilor care vor merge în concendiu în locurile aglomerate, să folosească masca de protecție, pentru a împiedica răspândirea c noul coronavirus.

Alexandru Rafila, mesaj pentru românii care merg în concediu în zonele aglomerate

Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara la Digi24, despre aglomerația din zonele turistice și le-a transmis un mesaj important tuturor românilor care își vor petrece concendiul în locurile foarte aglomerate.

Potrivit acestuia, zonele turistice devin surse posibile pentru răspândirea infecției. Totodată, medicul recomandă purtarea măștii de protecție și în zonele turistice unde distanța minimă de un metru și jumătate nu poate fi respectată.

Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca”, a explicat medicul.

Mai mult, Alexandru Rafila le recomandă autorităților să împiedice aglomerațiile. Așadar, acestea pot veni cu măsura de a impune să se formeze grupuri de doar 5-6 persoane. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a mai spus Rafila.

Ce trebuie să faci să nu te îmbolnăvești de coronavirus dacă mergi în vacanță

Medicul epidemiolog Alexandru Rafila le-a oferit câteva sfaturi românilor care vor să meargă în vacanță în zonele aglomerate.

Rafila a comentat imaginile surprinse în Rezervația Biosferei Delta Dunării, unde 10.000 de turiști ți-au petrecut weekendul. Majoritatea dintre aceștia nu purtau mască de protecție și nu respectau distanța socială.

Astfel, sfatul medicului epidemiolog pentru românii care se pregătesc să plece în vacanță în locuri aglomerate să poarte masca de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: