Redactia.ro
Home » Știri » Rafila și Cercel vor în Parlament. Ludovic Orban, atac dur la adresa lor

Rafila și Cercel vor în Parlament. Ludovic Orban, atac dur la adresa lor

GALERIE FOTO (2) Streinu Cercel si Alexandru Rafila criticati de Orban

Premierul Ludovic Orban nu vede cu ochi buni candidaturile medicilor Alexandru Rafila și Streinu Cercel, din partea PSD la viitoarele alegeri parlamentare, din 6 decembrie. Prim-ministru crede că și-au pierdut credibilitatea în exprimare și că a văzut ”o schimbare la unul din ei de când e candidat la PSD”, dar a refuzat să spună la cine se referă.

Ludovic Orban îi critică pe Alexandru Rafila și Streinu Cercel

Prim-ministrul Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa medicilor Alexandru Rafila și Streinu Cercel, de când s-a anunțat candidatura acestora pe listele PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Liderul PNL consideră că Rafila și Cercel își pierd credibilitatea, dar a mai făcut și o remarcă destul de misterioasă. Orban a spus că a văzut ”o schimbare la unul din ei de când e candidat la PSD”, dar a refuzat să spună la cine se referă”, informează G4media.

Mai mult, premierul este de părere că ambii fac o greșeală ”foarte gravă”. Totodată,  nu își închipuie ”ce a putut să le promită” social-democrații pentru ca Rafila și Cercel să accepte să meargă în PSD ”care a torpilat societatea”:

”Nu știu ce au putut să le promită, să îi convingă să meargă la PSD care a torpilat societatea. Vor fi foarte huliți. Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă. Deja am văzut o schimbare la unul dintre ei de când e candidat la PSD, și-a schimbat opiniile publice. Mi se pare o greșeală gravă pentru ei, să te duci să-ți depui candidatura la PSD. E un fel de abandon în lupta asta. Amândoi au devenit pesediști, ca să știe lumea”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la B1TV.

Gabriela Firea îl contrazice pe Orban

Gabriela Firea a reacționat duminică seară, după ce Ludovic Orban i-a criticat pe medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel pentru candidatura lor la alegerile parlamentare pe listele PSD, la Camera Deputaților, respectiv la Senat. Prim-vicepreședintele PSD  a afirmat că dacă cei doi medici ar fi ales PNL atunci Ludovic Orban ar fi avut un altfel de discurs despre ei.

„Ar fi fost niște somitati ale lumii medicale și ar fi spus că PNL se reformează, nu mai e un partid închis, promovează oameni de valoare, nu doar pe criterii de cumetrii. Am simtit o ranchiună dupa mimica facială”, a spus Gabriela Firea, în emisiunea ‘Subiectiv’, de la Antena 3.

Rafila și Cercel vor în Parlament

Lista aleşilor PSD din Bucureşti pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Alexandru Rafila, una dintre cele mai vizibile figuri în lupta cu pandemia. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii candidează alături de Gabriela Firea, care deschide lista PSD de la Senat. Şi tot din partea PSD Bucureşti va candida pe locul doi în listele de la Senat, medicul Străinu Cercel.

Alexandru Rafila, candidat PSD pentru Parlament: “Au fost mai multe feluri de mesaje. Unele au fost injurioase, erau într-un registru al intoleranţei, al urii. Sunt oameni care probabil că au fost deranjaţi, dar au fost mai reţinuţi şi au fost mulţi care m-au sfătuit să renunţ”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, că profesorul Adrian Streinu – Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş′ se va alătura listei de candidaţi social-democraţi pentru viitorul Parlament.

“Astăzi doresc să îi mulţumesc domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitaţia a mea şi a doamnei Firea de a se alătura noilor specialişti care vor face parte din viitorul Parlament al României. Domnul profesor este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti.

Am acceptat invitaţia de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti. Va trebui să recreionăm sistemul sanitar romanesc, dar de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, însă de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru”, a spus Streinu-Cercel.

Medicul a menţionat că atunci când va deveni membru al Parlamentului va părăsi funcţia de conducere de la la Institutul “Matei Balş”.

Din lista social-democraţilor, dispar nume controversate. Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea nu vor mai fi în PSD.

Alegerile parlamentare, sub semnul întrebării

Alegerile generale au fost programate de guvern pe 6 decembrie, însă Curtea Constituţională a decis că data lor trebuie stabilită de Parlament şi că poate fi amânată până în martie 2021. Dacă PSD va reuşi să propună prin lege o altă dată, preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat deja că nu doreşte amânarea alegerilor, poate tergiversa promulgarea acesteia. Potrivit actualulului calendar, campania electorală pentru Senat şi Camera Deputaţilor începe pe 7 noiembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: