Redactia.ro
Home » Monden » Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia. Solicită despăgubiri de 1 milion de euro

Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia. Solicită despăgubiri de 1 milion de euro

Ramona Păuleanu a luat recent o decizie despre care a vorbit pe pagina sa personală de Facebook. Este vorba de o acțiune în instanță împotriva Spitalului Filantropia din București, instituție căruia îi solicită despăgubiri de 1 milion de euro. Prezentatoarea de la Pro TV a oferit amănunte despre acest subiect, relatând și experiența pe care a avut-o acolo în calitate de pacient.

Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia. Solicită despăgubiri de 1 milion de euro

Ramona Păuleanu a anunțat mai fericită ca niciodată în luna aprilie a anului 2021 că urmează să devină mamă de gemeni. A decis atunci că se retragă din activitatea sa profesională, iar în scurt timp a adus pe lume un băiețel și o fetiță. A născut prematur, iar fiul său a petrecut 8 luni în spital, după ce a contactat o bacterie de acolo.

Acum, când micuțul se simte mai bine, dorește să-și facă dreptate și a acționat în instanță împotriva Spitalului Filantropia. Acuză instituția de malpraxis și cere despăgubiri de 1 milion de euro, bani ce urmează să fie folosiți în scopuri caritabile. Nu intenționează să păstreze această sumă, ci să o folosească pentru a face din această lume un loc mai bun.

„Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a făcut septis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.

Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu că să mă îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul in care câștigam, către o cauză în care credeam. Îmi voiam băiatul bine, nu-i suma să compenseze suferința lui. N-am făcut mare tam tam pe subiectul ăsta.De fapt, nu l-am dezvoltat deloc. De ce? Sunt mai multe motive, poate voi avea timp sa le expun. Cred că cel mai important e că nu știu cât de departe aș fi mers cu demersul asta, dar acum știu că merg până în pânzele albe’, scrie prezentatoarea în mediul online.

Ce răspuns i-au oferit reprezentanții Spitalului Filantropia?

În momentul în care Ramona Păuleanu și soțul său, avocatul Adrian Cuculis, au solicitat reprezentanților spitalului să le ofere o explicație despre cele întâmplate, aceștia le-au oferit un răspuns care i-a alarmat. De vină pentru problemele de sănătate ale micuțului ar fi chiar mama sa, care a avut o infecție în timp ce era însărcinată, motiv pentru care a și născut prematur.

Aceste informații nu i-au fost comunicate prezentatoarei de televiziune în momentul în care a devenit mamă, motiv pentru care este mai determinată ca oricând să-și facă dreptate. Susține că analizele pe care le-a făcut înainte de externare nu pomeneau nimic de o infecție, așadar este convinsă că viața fiului său a fost pusă în pericol de cadrele medicale de la Filantropia.

„ASTĂZI am aflat ca tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat din cauză că eu aveam o infecție care a provocat nașterea și a afectat copiii, infecție despre care eu nu am știut nimic până în acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic. Cu toate astea, mi-au apărut doua diagnostice noi, post externare. Post externare. Nu, nu sistemul medical romanesc e putred, ci oamenii din el.” , a mai spus Ramona Păuleanu.