Redactia.ro
Home » Știri » Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie! Anunțul făcut de Raed Arafat

Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie! Anunțul făcut de Raed Arafat

Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie! Anunțul făcut de Raed Arafat

Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie! Raed Arafat a declarat că toți cei care efectuează astfel de teste vor fi obligați să raporteze rezultatele.

Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie

Șeful Departamentului de Urgență, Raed Arafat, a declarat că românii care se testează singuri acasă și au un rezultat pozitiv trebuie să anunțe autoritățile pentru a intra în procedura pentru boala și pentru evaluare. Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie! Astfel, pe lângă testele PCR, cabinetele și clinicile, spitalele, dar și medicii de familie vor fi obligați să raporteze rezultatele testelor rapide.

”Trebuie să înțelegem că un bolnav care are nevoie de terapie intensivă sau are nevoie de oxigen nu stă acasă și acel lucru nu are nicio legătură cu testarea. Dacă erau mai multe cazuri grave, indiferent de testare, aceste cazuri ajungeau la spital. Dacă erau mai multe cazuri care aveau nevoie de oxigen și spitalizare, indiferent de numărul testelor, ei ajungeau la spital și exercitau această presiune asupra sistemului sanitar.

Pe de altă parte, știm că unii se testează singuri, auzim din ce în ce mai mult despre pacienți care se tratează singuri. Sfătuim total împotriva acestui lucru. Dacă vă testați singuri, înțelegem. Dacă e pozitiv, anunțați imediat. Nu țineți rezultatul până vedeți că nu mai puteți și atunci anunțați. Dacă este test pozitiv, trebuie anunțat imediat medicul de familie și DSP-ul ca să intre persoana respectivă în procedura pentru boala aceasta și pentru evaluare”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Test Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19

Testul molecular RT-PCR detectează infecția activă cu virusul SARS-CoV-2 la momentul testării, dar nu ajută la determinarea infecției în trecut și nici nu poate determina dacă o persoană expusă virusului SARS-CoV-2 va dezvolta o infecție activă în cele două săptămâni de după expunere. De asemenea, la unii oameni, virusul poate fi identificat de un test molecular pentru câteva zile la începutul infecției, deci testul s-ar putea să nu găsească virusul dacă se efectuează mai târziu de aceste câteva zile.

Raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie! Este important de precizat că unul sau mai multe rezultate negative la testul de detecție a acidului nucleic viral nu exclud posibilitatea unei infecții cu virusul SARS-CoV-2, iar în context clinic sugestiv diagnosticul nu trebuie infirmat pe baza unui test negativ.

Pe de altă parte, la alți pacienți, virusul poate fi găsit printr-un test molecular în nas și gât pentru câteva săptămâni, cu mult mai mult decât timpul în care ei sunt de fapt contagioși pentru alte persoane. Confirmarea de rutină a cazurilor de COVID-19 se bazează pe detectarea secvențelor unice de virus ARN ca reacție în lanț a polimerazei cu transcripție inversă în timp real (rRT-PCR). Genele virale vizate până acum includ genele N, E, S și RdRP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: