Redactia.ro
Home » Homepage » Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep! Sportiva ar putea reveni mai repede decât spera pe terenul de tenis

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep! Sportiva ar putea reveni mai repede decât spera pe terenul de tenis

simona halep

Simona Halep ar urma să revină mai repede decât și-ar fi putut imagina pe terenul de tenis și ar putea scăpa din scandalul dopajului, în care a devenit protagonistă fără voia ei. Persoana care a manipulat accidental medicamentul din cauza căruia Simona Halep a fost depistată dopată a fost identificată de către anchetatori. Aceasta este vestea care ar putea schimba radical deznodământul întregii investigații!

Avocații Simonei Halep invocă faptul că Simona Halep ar fi fost sabotată în mod neintenționat de către o persoană, iar cele mai noi rezultate ale investigațiilor par să încline favorabil spre varianta pe care aceștia au prezentat-o în spațiul public. Conform site-ului Prosport, ar fi fost descoperită persoana care ar fi manipulat, în mod accidental, medicamentul din pricina căruia Simona Halep a fost găsită dopată.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu Evrenzo (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, susțin avocații români și francezi ai Simonei Halep.

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, sunt de părere cei care încearcă să demonstreze nevinovăția sportivei.

Ce este Roxadustat, substanța depistată în organismul Simonei Halep

Roxadustat este o substanță utilizată pentru combaterea anemiei. Se comercializează sub brandul Evrenzo, un medicament care ajută organismul să lupte împotriva anemiei severe. Unii sportivi consumă Roxadustat pentru a crește producția de globule roșii din sânge. Este o tehnică de dopping foarte eficientă, deoarece se mărește și nivelul de oxigen care ajunge în mușchi și ajută, astfel, la creșterea capacității de efort, pe o perioadă îndelungată de timp.

Roxadustat a fost inclus în testele de depistare a drogurilor care îmbunătățesc performanța deoarece au existat cazuri de sportivi care au folosit în mod ilegal această substanță pentru a a contibui la îmbunătățirea performanțelor sportive.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: