Redactia.ro
Home » Știri » Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. Ce au descoperit avocații în documentele INML

Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. Ce au descoperit avocații în documentele INML

Culisele fugii lui Mario Iorgulescu: Noi detalii ies la iveală din dosarul în care este condamnat la închisoare pentru omor

O situație cu totul neobișnuită a avut loc în cazul lui Mario Iorgulescu! Celălalt șofer care a pierit în urma accidentului cauzat de fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal a consumat și el cocaină înainte de a urca la volan. Iată ce se întâmplă după ce Mario Iorgulescu a fost condamnat, ieri, la o pedeapsă de 13 ani și opt luni de închisoare!

Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. Ce au indicat documentele de la INML

Pe data de 18 octombrie 2023, Curtea de Apel București a emis o hotărâre definitivă în cazul lui Mario Iorgulescu. Autoritățile judiciare au ajuns la o concluzie finală în această chestiune, după ce fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal a fost găsit vinovat pentru moartea unui bărbat în vârstă de 24 de ani în anul 2019. Mario Iorgulescu a urcat la volan, deși se afla sub influența substanțelor interzise și a alcoolului și a provocat un accident rutier care s-a soldat cu moartea bărbatului respectiv.

Avocații lui Mario Iorgulescu au prezentat în instanță o informație incredibibilă. Se pare că și bărbatul care a murit în urma impactului provocat de Iorgulescu consumase cocaină înainte de a se urca la volan.

„Din raportul medico-legal de necropsie emis de Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti, au rezultat următoarele aspecte: ‘Moartea lui (…) în vârstă de 24 de ani a fost violentă. Ea s-a produs prin hemoragie internă ca urmare a rupturilor de organe şi de vase mari – în cadrul unui politraumatism în care s-au mai constatat leziuni traumatice elementare, fracturi de bazin şi membre inferioare, multiple fracturi costale pe mai multe planuri, toate cu infiltrat sanguin în focar. Leziunile traumatice s-au putut produce la data de 08.09.2019 prin lovire de corpuri dure şi prin lovire de corp/plan dur, posibil în circumstanţele unui accident rutier; între acestea şi deces există legătură directă necondiţionată de cauzalitate. Sângele recoltat aparţine grupului A, Rh (+). Examenul toxicologic (BA nr.983/14.01.2020) a pus în evidenţă benzoilecgonină 0,131 ľg/ml. Moartea datează din 08.09.2019″. S-a menţionat faptul că benzoilecgonină este principalul metabolit al cocainei şi se formează în ficat prin metabolismul cocainei (https://en.wikipedia.org/wiki/Benzoylecgonine), ambii conducători auto implicaţi în evenimentul rutier fiind aşadar sub influenţa cocainei.„, scrie în documentele primite de avocații lui Mario Iorgulescu de la INML.

În ciuda eforturilor depuse de avocații fiului șefului LPF pentru a susține informațiile prezentate în documentele de la INML, instanța a respins probatoriul prezentat. Judecătorii au subliniat faptul că victima, în vârstă de 24 de ani, conducea în mod corespunzător pe banda sa și nu avea nicio șansă de a evita accidentul în orice caz. În plus, a fost confirmat că în momentul coliziunii, Mario Iorgulescu circula cu o viteză de 143 km/h.

„Cu toate acestea, deşi a reţinut în considerentele anterioare că victima era sub influenţa cocainei, instanţa de fond a reţinut că această împrejurare putea atrage cel mult sancţionarea victimei pentru infracţiunea prevăzută în art.336 alin. (2) din Codul penal, dacă victima supravieţuia, şi nicidecum vreo culpă în producerea evenimentului rutier. Indiferent de faptul că s-ar fi aflat sau nu sub influenţa cocainei, nimic din ceea ce a făcut premergător victima nu l-a incomodat pe inculpat. Victima circula pe banda sa, pe sensul său de mers, inculpatul fiind cel care a intrat parţial pe contrasens şi ulterior în coliziune cu autovehiculul victimei. Ar fi fost relevant acest aspect doar în ipoteza în care victima ar fi putut evita evenimentul rutier şi, cu toate acestea nu a făcut-o din lipsă de reacţie din cauza modificărilor fizice, psihice şi comportamentale cauzate de consumul de droguri. Raportat însă la viteza de deplasare a celuilalt conducător auto şi timpul extrem de scurt pe care l-a avut pentru o eventuală reacţie (0,45 secunde conform raportului experţilor criminalişti), dintre momentul intrării pe contrasens şi momentul impactului, nu exista nicio posibilitate de evitare a coliziunii de către nicio persoană, aflată sau nu sub influenţa drogurilor”, au precizat magistraţii.

Ce pedeapsă a primit Mario Iorgulescu pentru accidentul mortal pe care l-a provocat

Vă reamintim că Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare. Magistraţii au contopit pedepsele din dosarul accidentului pe care acesta l-a provocat cu o sentinţă mai veche, pentru complicitate la lipsire de libertate.

Potrivit deciziei Curții, Mario Iorgulescu a primit o condamnare de 12 ani de închisoare pentru omor, la care s-a adăugat un spor de un an și 8 luni – echivalentul unei treimi din pedeapsa de 2 ani pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și cea de 3 ani pentru complicitate la lipsirea de libertate, hotărâtă de Judecătoria Sectorului 3 în 2018 și rămasă definitivă în 2021.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: