Redactia.ro
Home » Știri » Război în Ucraina, ziua 40. Masacru descoperit la Bucha, lângă Kiev. Zelenski: “Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta”

Război în Ucraina, ziua 40. Masacru descoperit la Bucha, lângă Kiev. Zelenski: “Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta”

GALERIE FOTO (2)

S-a ajuns la cea de-a 40-a zi de război în Ucraina, în care exploziile au răsunat în Herson și în Odessa. Și în timp ce forțele ruse bat retragerea din jurul Kievului, ies la iveală adevăruri cumplite. Imaginile de la Bucha, un mic oraș din nordul capitalei Ucrainei, unde civilii au fost uciși cu sânge rece, au îngrozit lumea întreagă.

Zelenski a acuzat că Rusia a comis un adevărat „genocid” în Ucraina. Iar acum stau mărturie imaginile din Bucha, oraș de lângă Kiev, care

Război în Ucraina, ziua 40. Masacru descoperit la Bucha, lângă Kiev. Zelenski: “Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta”

„Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”, a scris el pe Facebook, citat de Sky News.

Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianța a avut „șansa de a preveni” invazia Rusiei de acum 14 ani.

„Acum. Rusia a venit”, a spus el.

într-o declarație dată pentru CBS, Volodomir Zelenski s-a referit la situația din Bucha, spunând că este vorba despre „genocid”.

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, adăuga Volodomir Zelenski.

Reacția președintelui Iohannis, după masacrul de la Bucha

Și președintele Klaus Iohannis a reacționat la masacrul din Bucha printr-un mesaj transmis pe Twitter duminică seară, după primele imagini cu ororile din orașul de lângă Kiev.

”Invazia rusă în Ucraina are consecințe teribile, de nedescris – imaginile de la Bucha și din alte orașe din Ucraina trebuie să fie un memento pentru întreaga lume că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească!

Justiția internațională ar trebui să prevaleze!”, a transmis Klaus Iohannis.

Tot duminică seară, a reacționat și premierul Nicolae Ciucă:

„Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldații ruși trebuie judecate și pedepsite de justiția internațională. Copiii, femeile, civilii abuzați și uciși cu sânge rece așteaptă să li se facă dreptate”.

Masacru descoperit la Bucha, lângă Kiev

Imaginile de la Bucha, oraș recuperat săptămâna trecută de forțele ucrainene, arată cadavrele civililor împrăștiate pe străzi, iar unii dintre oameni par să fi fost legați la mâini înainte de a fi împușcați.

Duminică, șeful serviciilor de salvare Serhii Kaplychny a declarat că trupurile a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună din Bucha.

Procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat duminică procurorul general Irîna Venediktova.

Ministerul Apărării din Ucraina a postat pe pagina sa oficială un nou film care înfățișează trupurile neînsuflețite ale unor civili legați la mâini și împușcați găsite ântr-o casă din Bucha.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: