Redactia.ro
Home » Știri » Război în Ucraina, ziua 72. Ultima bătălie la Azovstal. Mariupol este pregătit de ruși pentru parada de 9 mai

Război în Ucraina, ziua 72. Ultima bătălie la Azovstal. Mariupol este pregătit de ruși pentru parada de 9 mai

razboi

Război în Ucraina, ziua 72. Bătălia decisiă la Mariupol. În tot acest timp, primul adjunct al oficiului președintelui Federației Ruse împarte flori în oraș. Se fac pregătiri pentru sărbătorirea Zilei Victoriei. În această zi, Putin va vrea să spună poporului rus și lumii întregi că a „eliberat” Mariupolul.

Război în Ucraina, ziua 72. Ultima bătălie la Azovstal. Mariupol, pregătit pentru parada de 9 mai

Armata Rusă se pregăteşte de paradă. Localnicii sunt îmbrăcaţi în uniformele Forţelor Armate de ocupaţie. Astăzi, în Mariupol a ajuns primul adjunct al Oficiului Preşedintelui Federaţiei Ruse. Însoţit de un alai de jurnalişti, Serghei Kiriyenko a împărţit flori. Până pe 9 mai, Mariupolul se vrea a fi eliberat, ca Putin să-l poată prezenta poporului rus ca pe o victorie a procesului de denazificare în Ucraina, scrie antena3.ro.

Între timp, biroul premierului israelian Naftali Bennett a declarat ieri că președintele rus Vladimir Putin i-a cerut scuze pentru comentariile pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov le-a făcut la începutul acestei săptămâni despre Hitler și evrei – comentarii care au dus la dispută furioasă între cele două țări.

”Prim-ministrul a acceptat scuzele președintelui Putin pentru remarcile lui Lavrov și i-a mulțumit pentru clarificarea atitudinii președintelui față de poporul evreu și a memoriei Holocaustului”, a spus biroul lui Bennett într-un comunicat.

Biroul lui Putin a emis mai devreme propria versiune cu privire la modul în care s-a derulat discuția dintre oficialii celor două țări. Nu menționează că liderul de la Moscova a cerut iertare și nici nu amintește de comentariile lui Lavrov, care a afirmat, fără temei, că Adolf Hitler ar fi avut strămoși evrei.

Evenimentele cele mai importante din ultimele 24 de ore:

  • Vladimir Putin i-a cerut scuze premierului israelian pentru comentariile lui Lavrov, afirmă Ierusalimul.
  • Trupele ruse fură echipamente agricole și mii de tone de cereale de la fermierii ucraineni. Recolta din acest an este pusă în pericol
  • Se dă ultima bătălie la Azovstal, în timp ce Mariupol este pregătit de ruși pentru parada de 9 mai
  • Volodimir Zelenski și președintele Germaniei s-au împăcat, după disputa pentru vizita la Kiev
  • Există riscul ca avioanele civile să fie lovite accidental în contextul războiului din Ucraina, avertizează autoritatea de reglementare a Uniunii Europene
  • S-au auzit focuri de armă în apropiere de punctul de control Cuciurgan, la granița cu Ucraina, a transmis un canal TV din regiunea separatistă Transnistria.
  • Surse din cadrul serviciilor ucrainene de informaţii susţin că Rusia ar intenţiona să invadeze teritoriul Republicii Moldova
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: