Redactia.ro
Home » Știri » Răzvan Cherecheș a demisionat din Ministerul Sănătății! ”Experiența mea a fost una amară”

Răzvan Cherecheș a demisionat din Ministerul Sănătății! ”Experiența mea a fost una amară”

Răzvan Cherecheș a demisionat din Ministerul Sănătății! ”Experiența mea a fost una amară”

Răzvan Cherecheș, expertul în politici de sănătate publică, și-a dat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut chiar de el pe pagina de Facebook. 

Răzvan Cherecheș a demisionat din Ministerul Sănătății

Răzvan Cherecheș este un expert în politici de sănătate publică și a deținut funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Acesta s-a declarat dezamăgit de colaborarea cu ministerul, spunând că nu a fost consultat pe probleme care țin de competența lui.

Printr-un mesaj publicat joi pe pagina sa de Facebook, Răzvan Cherecheș a anunțat că demisionează, după ce a fost numit consilier la jumătatea lunii februarie.

”Ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită). Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu). Nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil”, a scris Răzvan Cherecheș joi pe Facebook.

ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită)

experiența…

Publicată de Razvan Chereches pe Joi, 25 martie 2021

Răzvan Cherecheș a fost dezamăgit de comunicarea cu Ministerul Sănătății

Răzvan Cherecheș a enumerat direcțiile de acțiune pe care le-a semnalat de multiple ori ca fiind prioritare, însă nu a primit răspuns și rezolvare pentru ele.

”Cele 4 aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare:
– testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)
– comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)
– raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare
– Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)”, a scris acesta pe Facebook.

Mai mult, Răzvan a declarat că nu mai are răbdare și că ”comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic”, ceea ce nu se întâmplă, iar acest lucru îl deranjează.

”Adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile! Consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar. Rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!”,  a declarat acesta la final.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: