Redactia.ro
Home » Știri » Reacția medicului Streinu-Cercel după ce a fost demis: „Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei”

Reacția medicului Streinu-Cercel după ce a fost demis: „Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei”

GALERIE FOTO (2) Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de președinte al comisiei științifice speciale anti-Covid19 din Ministerul Sănătății. La scurt timp, medicul a reacționat în urma acestei decizii.

Adrian Streinu-Cercel, reacție

Adrian Streinu-Cercel a prezentat într-o scrisoare deschisă publicată de Antena 3, părerea sa asupra documentului prezentat pentru izolarea persoanelor de peste 65 de ani.

Potrivit medicului, a fost un document de lucru elaborat la începutul epidemiei de coronavirus și că propunerile din acest document nu mai sunt de actualitate. De asemenea, Streinu-Cercel este de părere că majoritatea articolelor apărute în presă au avut un alt subînțeles, motiv pentru care s-a creat această neînțelegere.

Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei că o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc și a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariția să în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluția epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate.

De exemplu, mesajul din presă legat de „carantinarea forțată” a persoanelor vârstnice, este profund eronat

Totodată, medicul explică faptul că în document „conceptul specifică recomandarea ca vârstnicii să fie protejați prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeași vârstă„.

Ministrul Sănătății l-a demis pe Adrian Streinu-Cercel

Nelu Tătaru a anunțat ieri că l-a demis pe Adrian Streinu-Cercel de la șefia Comisie de Management clinic și epidemiologic al COVID-19 din Ministerul Sănătății.

”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus Tătaru.

Motivul demiterii vine după ce în mass media a circulat un plan publicat sub antetul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, numit ”Vacanța mare”. Acest document prevede măsuri de izolare drastice, iar cei mai afectați erau persoanele vârstnice.

Mai exact, în acest document se propunea ca persoanele de peste 65 de ani să intre în carantină departe de familiile  lor.

De asemenea, Cercel prevedea în propunerea sa și renunțarea la TVA, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă pentru a lămuri cetățenii.

A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă – aberantă, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină.

Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun!, a declarat Klaus Iohannis despre propunerea medicului Streinu-Cercel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: