Redactia.ro
Home » Știri » Reacția premierului interimar despre vaccinarea obligatorie

Reacția premierului interimar despre vaccinarea obligatorie

Reacția premierului interimar despre vaccinarea obligatorie

Reacția premierului interimar despre vaccinarea obligatorie. Ludovic Orban a vorbit despre proiectul ce stipulează vaccinarea obligatorie a celor mici. Premierul interimar a precizat că este nevoie de responsabilizarea părinților.

Reacția premierului interimar despre vaccinarea obligatorie

Potrivit Capital.ro, Ludovic Orban a vorbit joi despre vaccinarea obligatorie. Premierul interimar a precizat că este important ca părinții să-și vaccineze copiii, iar mijloacele prin care sunt responsabilizați trebuie discutate în baza unei consultări publice mai ample.

Cred că este important ca părinţii să fie responsabilizaţi să-şi vaccineze copiii. Vaccinarea este fundamentală pentru menţinerea sănătăţii publice şi pentru prevenirea unor îmbolnăviri pentru diferite categorii de boli.

În măsura în care se face această responsabilizare a părinţilor, că nu copilul decide, părinţii sunt aceia care iau decizia (…), mijloacele prin care sunt responsabilizaţi, sigur, trebuie discutate, aici trebuie o consultare publică mai amplă”, a declarat Ludovic Orban.

Vaccinarea obligatorie

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, asta după ce deputații din Comisia de sănătate au votat luni introducerea a unui amendament în proiectul legii vaccinării.

Votul decizional pentru proiectul de lege îl are Camera Deputaților.

Zeci de români au protesta în fața Parlamentului împotriva vaccinării obligatorie, aceștia având pancarte cu icoane și avertismente privind vaccinuri interzise în alte țări.

Ce amendă riscă părinții care refuză să-și vaccineze copiii

Deputații din comisia de sănătate au hotărât să introducă și amenzi pentru nerespectarea legii, dar au decis să elimine interdicția ca cei mici să nu fie primiti în școli și grădinițe dacă nu au fost vaccinați.

Deși proiectul era scris încă de acum doi ani, aleșii au ales să-l aprobe foarte repede. Într-un sondaj recent, aproximativ jumătate dintre români sunt de acord ca pe lista vaccinurilor obligatorii să fie introdus și cel pentru gripă.

Dacă mama va refuza să-și vaccineze copilul, atunci Ministerul Sănătății va consilia părinții, din trei în trei luni. Dacă aceasta va continua să refuze timp de un an, va primi un avertisment și între timp o amendă între 500 și 1000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: