Redactia.ro
Home » Știri » Reacția unui tânăr din Ucraina, după ce a primit nota de plată pentru cina cu soția într-un restaurant din Cluj: „Tare scumpă România, nu înţeleg cum pot trăi oamenii de aici cu aşa preţuri… ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa”

Reacția unui tânăr din Ucraina, după ce a primit nota de plată pentru cina cu soția într-un restaurant din Cluj: „Tare scumpă România, nu înţeleg cum pot trăi oamenii de aici cu aşa preţuri… ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa”

Oleg, un tânăr din Ucraina ajuns la noi în fuga din calea războiului din Ucraina, a rămas uluit de cât a costat o cină luată într-un restaurant din Cluj, alături de soția sa. Bărbatul susține că de banii plătiți aici, ar fi mâncat aproape o lună în țara sa natală. Mai mult, acesta se întreabă cum pot trăi oamenii de aici cu prețuri asemănătoare celor din Elveția, chiar mai mari și ca cele din Franța.

Oleg este unul dintre ucrainienii ajunși în România după ce Rusia a început invazia în Ucraina. Însă tânărul a rămas uluit de preţurile de la noi. Acesta a mai povestit și că, în țara sa natală, ar fi mâncat aproape o lună din banii dați în România pentru o cină luată într-un restaurant din Cluj.

Tânăr din Ucraina, după ce a primit nota de plată pentru cina cu soția într-un restaurant din Cluj: „Tare scumpă România, nu înţeleg cum pot trăi oamenii de aici cu aşa preţuri”

Oleg a ajuns în România cu câteva zile înainte de a fi decretată mobilizarea generală în Ucraina. Fugit din calea războiului. A petrecut câteva zile la o familie de lângă Cluj, în drumul său spre Franţa, țara în care i-au emigrat rudele în urmă cu mai mulți ani.

Până atunci, el s-a izbit de prețurile din supermarketurile şi restaurantele din România. După o cină în oraș cu soția, a rămas surprins de preţurile mari.

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro.

Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a explicat Oleg, potrivit Adevărul.ro.

Tânăr din Ucraina: „De banii ăştia mâncam aproape o lună acasă”

Tânărul ucrainean a dezvăluit că a mâncat cu soţia într-un restaurant din Cluj, iar când a venit nota de plată, a avut un adevărat șoc.

„Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin.

E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a mai spus el.

Acesta a mai povestit că în concediile pe care le-a petrecut în Franţa sau Italia, a plătit mai puţin pentru o cină la restaurant.

„Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a încheiat el.

Peste 260.000 de refugiați din Ucraina intrați în România, până acum

În ultimele 12 zile, mai exact de când Ucraina a intrat în război, în România au intrat în total 261.445 de refugiați ucraineni. Totodată, au ieşit 192.312, potrivit informațiilor până în prezent, 7 martie, de la Poliția de Frontieră a României.

Așadar, în România au rămas, până la această dată, 69.133 de ucraineni.

Doar în ultimele 24 de ore, prin toate punctele de frontieră din România au intrat 93.270 persoane. Dintre aceștia, un total de 33.969 au fost cetăţeni ucraineni. Este o creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat 10.953 cetăţeni ucraineni, în ușoară scădere cu 0,9% față de ultimele date, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni, adică o creştere de 14,9%.

Tot în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 105.728 de persoane. Dintre aceștia, sunt 26.632 cetăţeni ucraineni, o creştere de 14%.

În data de 7 martie, suntem în cea de-a douăsprezecea zi a războiului din Ucraina. Rusia a lui Vladimir Putin a lansat, pe 24 februarie, primul atac asupra Ucrainei conduse de președinte Volodimir Zelenski.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: