Redactia.ro
Home » Știri » Reacțiile adverse ale vaccinului anti Covid-19! Ce susțin voluntarii care l-au testat

Reacțiile adverse ale vaccinului anti Covid-19! Ce susțin voluntarii care l-au testat

Reacțiile adverse ale vaccinului anti Covid-19

În următoarea perioadă urmează să fie adus în țară vaccinul anti Covid-19, însă care sunt reacțiile adverse ale acestui vaccin. Un studiu realizat pe voluntariii care l-au testat au arătat că efectele secundare sunt semnificative. 

Reacțiile adverse ale vaccinului anti Covid-19

Părerea populației despre vaccinul anti Covid-19 este deja împărțită. Mulți dintre ei sunt de părere că acest vaccin va aduce sfârșitul pandemiei de coronavirus, iar alții sunt sceptici cu privire la rezultatele lui. Cei mai mult sunt îngrijorați cu privire la efectele secundare ale imunizării contra cooronavirusului și, mai exact, de efectele adverse ale vaccinurilor care urmează a fi introduse pe piață.

Potrivit studiilor, doar 10-15% dintre voluntarii pe care s-au testat vaccinurile Pfizer şi Moderna contra COVID-19 au raportat efecte secundare ”semnificativ observabile”. Dr. Moncef Slaoui, şeful Operaţiunii Warp Speed pentru vaccinarea anti-coronavirus din SUA, a declaray că efectele secundare de după inoculare pot dura până la o zi şi jumătate, scrie hotnews.ro.

Medicul Moncef Slaoui a declarat că persoanele cu efecte secundare au raportat roşeaţă şi durere la locul injecţiei, dar şi febră, frisoane, dureri musculare şi dureri de cap. De asemnea, acesta a adăugat că cei mai mulţi nu au avut efecte secundare observabile. Potrivit medicului, acum se cunosc efectele pe termen scurt şi pe cele pe termen mediu ale inoculării.

În ceea ce priveşte problemele ce puteau apărea pe termen mai lung, precum bolile autoimune, nu au fost diferenţe între voluntarii care au primit vaccinul şi cei cărora li s-a administrat un produs placebo în testele clinice de la cele două vaccinuri.

Când va începe vaccinarea întregii populații

Potrivit secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, vaccinarea întregii populații împotriva virusului SARS-COV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021. Ministerul a anunțat că primii vaccinați vor fi lucrătorii din sectorul medical și persoanele din grupele de risc.

Secretarul de stat în Minsiterul Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat că statele UE vor primi vaccinul într-un mod etapizat. Însă, toate statele vor primi în același timp tranșe din vacin.

România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară.”, a afirmat secretarul de stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: