Redactia.ro
Home » Știri » Reacțiile autorităților după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Mesajul președintelui Iohannis: „Statul român a eșuat”

Reacțiile autorităților după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Mesajul președintelui Iohannis: „Statul român a eșuat”

Primele reacții după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța nu au întârziat să apară. Printr-un mesaj emis de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis se declară îngrozit de cele întâmplate.

Președintele Klaus Iohannis a transmit că este „îngrozit” de tragedia de la Constanța, unde șapte persoane au murit în urma unui incendiu pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase.
Iohannis a subliniat, printr-un mesaj emis Administrația Prezidențială, că evenimentul este „o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”.

Președintele Iohannis, după tragedia de la Constanța: „Statul român a eșuat”

Șeful statului a început mesajul prin a transmite condolaeanțe famiilor îndoliate în urma tragediei de la Constanța.

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca”, a declarat Klaus Iohannis.

„Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor.”, a mai transmis șeful statului.

Iohannis, mesaj pentru premierul Cîțu

De asemenea, președintele Iohannis le-a solicitat premierului Florin Cîțu și ministrului interimar al sănătății, Cseke Attila, să ia toată măsurile pentru a preveni ca un alt accident să se producă în spitalele din România.

„În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluții pentru a-i putea transfera și trata pe toți pacienții evacuați din spitalul de la Constanța.
Totodată, este imperativ ca în toate secțiile cu pacienți COVID-19 și mai ales în cele de terapie intensivă să fie acordată o atenție sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiții de supraîncărcare”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Florin Cițu, primele declarații după tragedia de la Constanța. Pe cine a demis

„Este de neacceptat să se întâmple astfel de lucruri în spitalele din România. Este o realitate pe care începând din acest an încercăm să o modificăm după 30 de ani în care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din România. Aștept răspunsul la întrebarea dacă această tragedie putea fi evitată”, a declarat premierul Florin Cîțu, de la Palatul Victoriei.

Ca primă decizie după tragedia de la Constanța, premierul Florin Cițu a anunțat că va demite managerul Spitalului de Boli Infecțioase de la Constanța, Stela Halichidis.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a cerut demiterea șefului ANMCS – Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: