Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta a II-a a avut o relație specială cu un om pe care nu l-a cunoscut niciodată. De ce își trimiteau constant scrisori

Regina Elisabeta a II-a a avut o relație specială cu un om pe care nu l-a cunoscut niciodată. De ce își trimiteau constant scrisori

GALERIE FOTO (3) Regina Elisabeta a II-a a avut o relație specială cu un om pe care nu l-a cunoscut niciodată. De ce își trimiteau constant scrisori

Regina Elisabeta a II-a a legat un soi de prietenie cu un om pe care nu l-a cunoscut niciodată personal. Cu toate acestea, monarhul și respectiva persoană și-au trimis zeci de scrisori de-a lungul timpului, până când Regina s-a stins din viață. Iată cine este această persoană și care e motivul pentru care se întâmplau toate acestea.

Regina Elisabeta a II-a a avut o relație specială cu un om pe care nu l-a cunoscut niciodată. De ce își trimiteau constant scrisori

Regina Elisabeta a II-a a legat o prietenie cu Adele Hankey, o americancă din Dakota de Nord în vârstă de 96 de ani. O prietenie menținută doar prin scris, cu ajutorul scrisorilor, pentru că cele două nu s-au întâlnit niciodată față în față. Cum a fost posibil și de unde a început totul?

Regina Elisabeta a II-a și Adele Hankey au fost născute în aceeași dată: 21 aprilie 1926. Știind acest lucru, la un moment dat, americanca a decis să îi trimită Reginei o scrisoare imediat după încoronarea ei din 1953 și, ce să vezi, a primit un răspuns.

„Aș fi putut să țopăi de bucurie”, a spus femeia, amintindu-și acel moment.

Așa a început o prietenie care avea să dureze 70 de ani, cât a domnit Regina, și în fiecare an, de ziua lor de naștere, cele două păstrau această tradiție aniversară, să își trimită scrisori. În aceste epistole anuale, care erau scrise de mână, cele două prietene necunoscute au discutat despre dragostea lor pentru gătit și în special despre marmeladă.

„Rețetele care îi plăceau Reginei Elisabeta a II-a erau cele cu marmeladă. Și mie îmi plac. Ce ziceți de asta?”, a spus Adele Hankey.

Adele Hankey, cu scrisorile Reginei Elisabeta a II-a în mâini. Foto: Kevin Wallevand / WDAY News

Odată cu moartea Reginei, pe 8 septembrie 2022, Hankey a simțit că nimic nu va mai fi la fel și că destinatarul scrisorilor ei nu mai există. Femeia în etate a declarat presei străine că îi vor lipsi scrisorile și că ar putea purta o pălărie la cea de-a 100-a aniversare a ei, așa cum făcea atât de des Regina la aproape toate evenimentele.

I-am cerut o pălărie, la un moment dat. Speram că îmi va trimite una. Dar ea mi-a trimis o poză minunată de ziua ei”, a povestit amuzată femeia, a relatat Insider.

Regina Elisabeta a II-a, în 2008. Foto: Getty Images
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: