Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă. Este ținută într-un seif și va putea fi deschisă abia în anul 2085

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă. Este ținută într-un seif și va putea fi deschisă abia în anul 2085

regina elisabeta a II-a

Casa Regală a Marii Britanii a fost întotdeauna înconjurată de mister și a reprezentat un motiv de fascinație pentru britanici și locuitorii altor țări deopotrivă. Despre viața regretatei suverane Elisabeta a II-a s-au scris sute de pagini, iar noi informații interesante despre ea continuă să iasă la suprafață chiar și după trecerea acesteia în neființă!

Scrisoarea secretă scrisă de regina Elisabeta a II-a. A ordonat să fie deschisă abia în anul 2085

Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă și a ordonat să fie deschisă abia în anul 2085. Iată detaliile! Cu mulți ani în urmă, monarhul britanic a vizitat Queen Victoria Building din Australia, o clădire care a fost supusă unor lucrări de renovare și și-a redeschis porțile pentru vizita reginei. Elisabeta a II-a a scris atunci o scrisoare secretă, cu instrucțiuni stricte, pe care i-a dăruit-o primarului și a solicitat ca aceasta să fie deschisă abia în anul 2085.

„Într-o zi potrivită pentru a fi selectată de dvs. în anul 2085 d.Hr., vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu pentru ei.”, i-ar fi comunicat regina primarului orașului Sydney. Conținutul scrisorii este un mister până în ziua de astăzi, dar probabil conține mulțumiri adresate locuitorilor din Sydney pentru salvarea și renovarea clădirii istorice, după ce a fost aproape demolată pentru a face loc unei parcări. Scrisoarea este în prezent depozitată într-un seif într-o zonă restricționată situată în partea de sus a clădirii Queen Victoria.

Regina Elisabeta a II-a a îndrăgit nespus Australia

Elisabeta a II-a a făcut 16 vizite în Australia de-a lungul vieții ei și s-a distins prin afecțiunea profundă pe care a manifestat-o față de această țară. Ea a fost iubită și respectată de poporul australian, fapt demonstrat prin rezultatul referendumului din 1999, în care australienii au votat în favoarea menținerii ei în funcția de șef al statului.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins în liniște la Castelul Balmoral din Scoția, după o perioadă îndelungată de probleme de sănătate și dificultăți de mobilitate. Moartea sa a adus o perioadă lungă de doliu în Marea Britanie, cu sute de mii de oameni care i-au adus un omagiu în capitala britanică, depunând aranjamente florale în fața Palatului Buckingham. După moartea reginei Elisabeta a II-a, fiul său a fost cel care a preluat tronul Marii Britanii.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: