Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta a împlinit 96 de ani. Ce imagine a publicat Familia Regală cu ocazia zilei sale de naștere

Regina Elisabeta a împlinit 96 de ani. Ce imagine a publicat Familia Regală cu ocazia zilei sale de naștere

GALERIE FOTO (10) Regina Elisabeta a împlinit 96 de ani.

Regina Elisabeta a împlinit 96 de ani. 96 de ani de viață, 96 de ani în care Regina Elisabeta a II-a a devenit o adevarată emblemă a Familiei Regale din Marea Britanie. Regina este născută pe 21 aprilie 1926 și a urcat pe tron în 1962. Cu ocazia zilei sale de naștere, Familia Regală a publicat o imagine inedită cu Regina Elisabeta.

Regina Elisabeta a împlinit 96 de ani. Ce imagine a publicat Familia Regală cu ocazia zilei sale de naștere

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit astăzi, 21 aprilie, 96 de ani. Suverana intenționeză să sărbătorească marele eveniment la domeniul din Norfolk, unde de-a lungul timpului a avut reuniuni de familie alături de Prințul Philip, care s-a stins din viață anul trecut. Suverana ar urma să se deplaseze cu elicopterul de la Castelul Windsor la casa din Sandigringham, după o vacanță de Paște în care a primit multe vizite. Chiar dacă ziua ei de naștere este pe 21 aprilie, Regina Elisabeta își sărbătorește aniversarea de două ori pe an.

Suverana mai are o celebrare în a doua sâmbătă din iunie, iar explicatie constă în faptul că, în Marea Britanie, celebrarea oficială se făcea în trecut într-o altă zi, decât în ziua de naștere, o tradiție care a început cu peste 250 de ani în urmă. Familia Regală a publicat o imagine cu Regina Elisabeta, alături de două exemplare superbe de cal. Fotografia a fost făcută luna trecută pe terenul Castelului Windsor de Henry Dallal, căruia i-a fost însărcinat un portret oficial pentru a marca împlinirea a 96 deani de către suverana. În stânga reginei se află calul Bybeck Nightingale, iar în dreapta ei se află Bybeck Katie.

Regina Elisabeta a implinit 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a, povestea unui simbol al Casei Regale

Regina Elisabeta a declarat când era prințesă moștenitoare, că toată viața ei va fi în slujba cetățenilor. După 70 de ani pe tron, această promisiune continuă să fie actuală, iar într-o domnie așa de lungă, suverana britanică a avut însă de trecut și prin evenimente personale care i-au marcat viața.

În urmă cu 70 de ani, la 6 februarie 1952, Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul britanic la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, Regele George al VI-lea.Încoronarea Reginei a avut loc în 1963, la 2 iunie. Ceremonia de la Westminster Abbey a fost prima încoronare care a fost transmisă în direct la televiziune în 44 de limbi. De asemenea, în 1977, suverana și-a sărbătorit Jubileul de Argint, 25 de ani de domnie, iar Ceremonie din Parlament a fost urmărită la televiziune de 500 de milioane de telespectatori din întreaga lume. În 1980, Regina Elisaebta s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea în timpul primei vizite de stat la Vatican a unui monarh britanic.

În mai 1981, Suverana a scăpat dintr-un atentat cu bombă atribuit Armatei Republicane Irlandeze la inaugurarea unui terminal petrolier în Insulele Shetland. Deși au existat alte atentate cu bombă de-a lungul anilor, în 1981 au fost trase și șase gloanțe oarbe în timp ce Regina participa călare la ceremonie la Londra. Ulterior, monarhul a fost ținta unei tentative de asasinat în Noua Zeelendă.

În 1992 a fost un an dificil pentru Regina ELisabeta. Trei dintre copiii ei ajung să se despartă, iar o parte din Castelul Windsor este distrus de un incendiu. La 31 august 1997, prințesa Diana, nora Reginei, a murit într-un accident tragic de mașină. În 2021, după 73 de ani de căsătorie, persoana care i-a fost aproape zilnic, prințul Philip și soțul Reginei s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani. Moartea prințului a fost un eveniment trist pentru familia regală, dar și pentru poporul britanic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: