Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta II se retrage din viața publică. Cine îi ia locul la cârma monarhiei britanice?

Regina Elisabeta II se retrage din viața publică. Cine îi ia locul la cârma monarhiei britanice?

Regina Elisabeta a II-a se retrage din viața publică

Decizie fără precedent la Palatul Buckingham! Regina Elisabeta a II-a, monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria britanicilor, a decis să se retragă din viața publică pe termen nedefinit. Anunțul nu a fost făcut de către reprezentanții coroanei britanice, ci de publicația DailyMail. Cine îi ia locul suveranei?

Regina Elisabeta a II-a se retrage din viața publică

În contextul pandemiei, suverana Marii Britanii a decis să se retragă din viața publică pe termen nedeterminat. Regina Elisabeta II-a nu-și va mai purta îndatoririle publice după 68 de ani de domnie. În această perioadă,  care se presupune că va dura câteva luni, regina în vârstă de 94 de ani va rămâne la Castelul Windsor alături de prințul Philip.

Potrivit tabloidului britanic, toate aparițiile suveranei din această primăvară, dar și din această vară au fost anulate. Sărbători precum Trooping the Colour și ceremonia Ordinului Jaretierei au fost anulate, dat fiind faptul că presupuneau strângerea laolaltă a mai multor oameni.

Cine îi ia locul suveranei

În toată această perioadă, coroana va fi reprezentată de Prințul Charles, fiul reginei Elisabeta. Acesta a fost numit succesor în urmă cu doi ani, în cadrul unui eveniment public. Acesta va purta o parte din îndatoririle coroanei, cu toate că și acesta și-a limitat aparițiile în această perioadă. El, alături de soția sa, Ducesa de Cornwall, vor purta în public îndatoririle regale.

Precizăm că această decizie nu presupune ca regina Elisabeta să abdice, acest lucru fiind de neconceput în ceea ce-i privește pe monarhi. Succesiunea la tron se va face doar prin decesul suveranei. Altminteri, Prințul Charles, moștenitorul coroanei, va putea administra, alături de guvernul britanic, sarcinile importante, însă nu va putea prelua tronul decât la moartea mamei sale.

Cea mai recentă apariție în public a reginei Elisabeta a fost cu ocazia Commonwealth-ului de la Westminster Abbey, din luna martie. Acea zi a constituit și ultima apariție a lui Meghan și-a lui Harry în calitate de Duce și Ducesă de Sussex.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini