Redactia.ro
Home » Monden » Reacția reginei Elisabeta după ce Meghan și Harry au anunțat distanțarea de Casa Regală

Reacția reginei Elisabeta după ce Meghan și Harry au anunțat distanțarea de Casa Regală

Reacția reginei Elisabeta după ce Meghan și Harry

Ieri după-amiază, Ducii de Sussex au anunțat că vor renunța la rangul de membri „seniori” ai familiei regale britanice. Numai că – surpriză! – regina Elisabeta nu a fost consultată în acest sens. Care a fost, așadar, reacția reginei Elisabeta după anunțul făcut pe contul de Instagram de către Meghan și Harry.

Meghan și Harry renunță la rangul de „seniori” ai Casei Regale

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie”, au scris ducele şi ducesa de Sussex pe Instagram.
„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina”, se arată în mesajul celor doi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Decizia vine după mai multe luni în care jurnaliştii au vorbit pe larg despre o răcire a relaţiilor între Harry, fratele său, William şi regina Elisabeta a doua. Cea mai recentă dovadă a fost de Crăciun, când ducii de Sussex şi-au petrecut sărbătorile în Canada.

Care a fost reacția reginei Elisabeta după anunțul făcut de Harry

Din câte relatează BBC, suverana Marii Britanii nu a fost înștiințată că se va face acest anunț oficial. Motiv pentru care reacția oficială a fost una foarte scurtă. „Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Le înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate care vor dura mult”, arată un comunicat al Palatului Buckingham.

Acum câteva luni, când se aflase despre această intenție, se zvonea că regina Elisabeta și Prințul Charles se opun categoric acestei decizii. Iată că, totuși, presiunea mediatică și-a jucat rolul, iar Ducii de Sussex au primit acordul de a deveni independenți.

Citește și Regina Elisabeta a ales să nu participe la botezul copilului Ducilor de Sussex

Loading...