Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta în adolescență: incognito pe străzile Londrei. Așa a sărbătorit Regina sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Regina Elisabeta în adolescență: incognito pe străzile Londrei. Așa a sărbătorit Regina sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Regina Elisabeta a petrecut odată incognito pe străzile Londrei. Așa a sărbătorit Regina sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, la vârsta de 19 ani. Iată ce s-a întâmplat!

Regina Elisabeta în adolescență: incognito pe străzile Londrei

Într-o emisiune difuzată de BBC în 1985, ea a numit noaptea în care a petrecut odată incognito pe străzile Londrei „una dintre cele mai memorabile nopți din viața mea”. Regina a fost „îngrozită” de ideea de a fi recunoscută și și-a tras pălăria de uniformă peste ochi ca o deghizare.

Regina Elisabeta avea 19 ani când cel de-al Doilea Război Mondial s-a încheiat în Europa, de Ziua VE, la 8 mai 1945. Cunoscută pe atunci sub numele de Prințesa Elisabeta, ea a servit în timpul războiului ca mecanic de camion și șofer pentru Auxiliary Territorial Service, o ramură feminină a armatei britanice, și a obținut gradul de comandant junior.

Cum a sărbătorit Regina sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Când războiul s-a încheiat, ea s-a deghizat pentru a părăsi palatul și a se alătura festivităților de pe străzile Londrei. Regina Elisabeta avea 19 ani când cel de-al Doilea Război Mondial s-a încheiat în Europa, de Ziua Victoriei, la 8 mai 1945.

În momentul în care a fost declarată victoria în Europa, ea și sora ei, Prințesa Margareta, s-au amestecat cu masele care sărbătoreau pe străzile Londrei, complet incognito, un moment rar de anonimat pentru o femeie care avea să devină una dintre cele mai cunoscute personalități din lume.acum 3 zile

Regina a mai vorbit despre experiența ei într-o emisiune BBC din 1985, împărtășită pe contul oficial de Twitter al familiei regale în 2020, în onoarea Zilei VE.

„Îmi amintesc rânduri de oameni necunoscuți care își legau brațele și mergeau pe Whitehall, cu toții pur și simplu purtați de un val de fericire și ușurare”. Regina avea 19 ani în Ziua VE. Mai mult de treizeci de ani mai târziu, ea și-a înregistrat amintirile pentru o emisiune unică la BBC.”

Regina Elisabeta a povestit cum s-a plimbat incognito pe străzile Londrei

În timp ce mulțimile se adunau în fața Palatului Buckingham după ce premierul a anunțat sfârșitul războiului, regina Elisabeta și sora ei, prințesa Margareta, au dorit să se alăture festivităților publice. Majestatea Sa și-a amintit că și-a tras șapca de uniformă peste ochi pentru a rămâne incognito, dar un ofițer de la Grenadier care o însoțea „a refuzat să fie văzut în compania unui alt ofițer îmbrăcat necorespunzător” și a obligat-o să o poarte în mod normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: