Redactia.ro
Home » Știri » Restaurantele rămân închise și după 1 iulie? Ce spune ministrul Economiei

Restaurantele rămân închise și după 1 iulie? Ce spune ministrul Economiei

restaurantele

Restaurantele urmau să fie redeschise de la 1 iulie, în cadrul unei noi etape de relaxare a măsurilor. Nu se știe însă dacă acest lucru se va mai întâmpla, ținând cont că numărul infectărilor zilnice cu noul coronavirus a fost unul ridicat în ultimele zile.

De altfel, și prim-ministrul României Ludovic Orban a precizat că restaurantele se vor redeschide în momentul în care bilanțul îmbolnăvirilor va scădea. Ceea ce nu s-a întâmplat, de altfel.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că e posibil ca Ministerul Sănătăţii să nu dea undă verde în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor şi va trebui să se mai aştepte.

Nou val de relaxări de la 1 iulie

La 1 iulie urmează o nouă serie de relaxări a măsurilor de prevenţie împotriva noului coronavirus. Majoritatea românilor, cât şi antreprenorii şi angajaţii din domeniul HoReCa aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea restaurantelor şi barurilor, dar ministrul Economiei spune că încă nu s-a luat o decizie fermă în acest sens.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. (…) Nu pot să promit absolut nimic”, a spus Virgil Popescu, potrivit digi24.ro.

Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a adăugat ministrul.

Ministrul Economiei face un apel către populație

Totodată, Virgil Popescu a făcut apel la populaţie să respecte regulile.„Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile.

Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe”, a mai afirmat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: