Redactia.ro
Home » Știri » Restricții pentru români și după 15 mai. Declarațiile lui Nelu Tătaru

Restricții pentru români și după 15 mai. Declarațiile lui Nelu Tătaru

Restricții pentru români și după 15 mai. Declarațiile lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a vorbit despre restricțiile care vor exista în România odată cu instituirea stării de alertă și a menționat că Guvernul va crea un cadru legislativ care trebuie respectat de populație. Acesta va conține noi reguli pentru populație, în vederea evitării răspândirii coronavirusului.

Restricții pentru români și după 15 mai

Nelu Tătaru a subliniat faptul că starea de alertă care va fi în țara noastră va aduce noi reguli pentru populație, și chiar dacă starea de urgență expiră, acest lucru nu înseamnă că autoritățile abandonează măsurile ce pot fi luate în plan legislativ.

Astfel, potrivit lui Neelu Tătaru, după 15 mai cu siguranță vor avea reguli de respectat, pentru că pericolul încă nu a trecut. Ministrul a explicat că Guvernul se va întruni joi pentru a stabili ce măsuri se impun.

Astăzi şi mâine suntem încă în stare de urgenţă, mâine avem o şedinţă de guvern şi vom avea şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vom lua nişte decizii care sperăm noi să creeze şi cadrul administrativ în care să putem impune aceste restricţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

Ce se întâmplă cu parcurile și locurile de joacă

În același timp, Nelu Tătaru a abordat și subiectul parcurilor. El este de părere că acestea trebuie, într-adevăr, deschise după expirarea stării de urgență, adică după 15 mai. Totuși, ministrul crede că locurile de joacă nu ar trebuie în niciun caz deschis, deoarece parcurile sunt destinate plimbărilor relaxante, aerului liber și în niciun caz prin deschiderea lor nu trebuie crescut riscul de îmbolnăviri, mai ales în rândul copiilor.

Totodată, ministrul sănătății a precizat că în parcuri trebuie respectate toate măsurile privind distanțarea socială și grupurile mari de persoane.

Recomandarea noastră a fost deschiderea parcurilor pentru acele plimbări pentru aer curat, pentru ieşirea în aer liber, dar păstrând oricum distanţarea, aglomerările să nu fie mai mult de trei persoane”, a precizat el.

În România urmează să fie instituită starea de alertă, începând cu data de 15 mai, vineri.