Redactia.ro
Home » Știri » Restricții reintroduse în Berceni, Bragadiru și Voluntari! Rata incidenței a depășit 2 la mie

Restricții reintroduse în Berceni, Bragadiru și Voluntari! Rata incidenței a depășit 2 la mie

Restricții reintroduse în Berceni, Bragadiru și Voluntari! Rata incidenței a depășit 2 la mie

Rata de incidență în localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari a depășit pragul de 2 la mie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis luni reintroducerea unor restricții. 

Restricții reintroduse în Berceni, Bragadiru și Voluntari! Rata incidenței a depășit 2 la mie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis luni reintroducerea unor restricții în localitățile Berceni, Bragadiru și Voluntari, unde rata de incidență cumulată la 14 zile a infectărilor COVID a depășit pragul de 2 la mie.

Printre acestea se numără obligativitatea măștii în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, iar adunările publice vor fi limitate. Măsurile anunțate de Prefectura Ilfov intră în vigoare la miezul nopții, potrivit unui comunicat.

”În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura”, prevede articolul 4 al hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență Ilfov.

Potrivit Prefecturii Ilfov, în Berceni rata incidenței este 2,24/1.000 locuitori, în Bragadiru – 2,30/1.000 locuitori, iar în Voluntari – 2,08/1.000 locuitori.

Alte măsuri anunțate sunt participarea spectatorilor la competiţiile sportive în spaţiile închise sau deschise este condiționată de vaccinare; la teatru și cinema salile pot fi ocupate maximum 70%, iar masca este obligatorie; se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de articipanți de maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Satu Mare este primul județ din țară care intră în scenariul galben

Satu Mare este primul județ care a intrat în scenariul galben. Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a urcat de la 2,36 la 2,53 la mia de locuitori. De asemenea, mai multe localități din județ se află în scenariul roșu, având o incidență de peste 3 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost raportate 74 de noi infectări cu COVID-19. Județul Satu Mare a intrat în scenariul galben, având o incidență a cazurilor cumulate la 14 zile, de 2,53 cazuri la mia de locuitori. Și la nivelul Municipului Satu Mare incidența cazurilor de COVID-19 a crescut, depășind pragul de două cazuri la mia de locuitori.

În localitatea Negrești-Oaș, incidența a depășit deja patru la mia de locuitori, iar alte localități care au intrat deja în carantină au depășit opt cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare este înregistrată în localitatea Târșolț, care are peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: