Cheesecake-ul este unul dintre cele mai bune deserturi, căruia nu mulți îi pot rezista. Este perfect pentru vară, pentru că fiind pregătit cu fructe, are acel gust răcoros de care avem nevoie în zilele caniculare.
Rețetă cheesecake cu căpșuni
La fel, crema rece are un efect similar, iar împreună cu blatul puțin crocant, cheesecake-ul devine o prăjitură savuroasă!
Este destul de simplu de făcut, iar efectul va fi cu siguranță cel pe care îl dorești.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
Pentru blat
400 gr biscuiți digestivi
150 gr unt topit
Pentru cremă
600 gr cremă de brânză
500 ml smântână pentru frișcă
159 gr zahăr pudră
100 ml apă rece
100 ml lapte fierbinte
20 gr gelatină
1 buc păstaie de vanilie
Pentru jeleu
300 gr căpșuni
100 ml apă
10 gr gelatină
3 linguri zahăr
Pentru decor
300 gr căpșuni sau orice fructe doriți
Cum se prepară acest cheesecake
Mai întâi, trebuie să ne apucăm de blat. Pentru acesta, trebuie să mărunțim biscuiții. Aceștia trebuie amestecați cu untul topit. Amestecăm bine, pentru că trebuie să fie încorporat așa cum trebuie. După aceea, punem compoziția într-o formă rotundă și apăsăm bine pe ea, pentru a distribui uniform și pentru a se „închega” puțin din starea aceea fărâmicioasă.
Pentru cremă, mai întâi ne ocupăm de gelatină. O pregătim așa cum ne indică instrucțiunile, iar apoi o punem peste laptele fierbinte.
Apoi, trebuie să batem crema de brânză, cu zahărul și vanilia. Batem totul cu mixerul, până s-a topit zahărul. După aceea putem adăuga și frișca, puțin câte puțin. La fel facem și cu laptele cu gelatină.
Acesta este ultimul pas, iar acum ne putem apuca de montarea rețetei noastre dulci.
Tăiem căpșunile pe jumătate și le punem pe marginea vasului în care am așezat și biscuiții cu unt. După aceea, punem și crema.
Pentru a decora prăjitura, facem un jeleu tot din căpșuni. Facem un piure din căpșuni, după ce le-am pus pe foc cu niște zahăr. Adăugăm și gelatină și este gata!
Cheesecake-ul trebuie lăsat la răcit pentru cel puțin cinci ore.