Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă gogoși cu iaurt. Un desert pufos și rapid

Rețetă gogoși cu iaurt. Un desert pufos și rapid

gogoși cu iaurt

Gogoșile sunt un desert perfect pentru cine nu vrea să petreacă prea mult în bucătărie, să nu dea nici o avere, dar să aibă un rezultat de excepție. Plăcute de mulți, în ciuda numărului mare de calorii, gogoșile sunt, cu siguranță, foarte greu de refuzat!

Pentru această rețetă de gogoși turnate cu iaurt, aveți nevoie de câteva ingrediente simple, dar de efect.

Iată lista ingredientelor

3 ouă
300 g iaurt
350 g făină
1 linguriță cu vârf praf de copt
2-3 linguri cu vârf de zahăr
1 praf de sare cât se ia cu 3 degete
ulei pentru prăjit

Cum se prepară rețeta de gogoși delicioase turnate cu iaurt

Într-un bol curat se pun ouăle, zahărul și sarea, care trebuie puțin bătute. Apoi, se adaugă iaurtul, după care trebuie să mai amestecăm.

Puteți folosi orice fel de iaurt vreți și vă place, dar ar fi mai bun unul cu un conținut de grăsime mai ridicat.

Abia după aceea adăugăm praful de copt și făina, care trebuie și ele încorporate bine. Amestecul rezultat trebuie lăsat să se odihnească timp de zece minute.

Când s-au scurs cele zece minute, putem să ne apucăm de prăjirea gogoșilor turnate cu iaurt. Trebuie să punem o tigaie pe foc, cu ulei în ea.

Luăm din aluat cu o linguriță unsă cu ulei, pentru ca acesta să alunece și să se desprindă frumos. Trebuie să punem două lingurițe, ca gogoșile să iasă voluminoase.

Focul trebuie să fie unul mediu, nu prea mare pentru că astfel gogoșile se vor arde. Este bine să se încerce uleiul mai întâi cu o bucățică din aluat, ca să fim siguri că el este bine încins.

În acest moment, gogoșile vor începe să se rumenească frumos și chiar se vor întoarce singure în tigaie.

Când sunt gata, ele trebuie scoase pe un șervețel absorbant.

Loading...