Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tocăniță ardelenească de pui. Rețeta pentru pretențioși la mâncare

Tocăniță ardelenească de pui. Rețeta pentru pretențioși la mâncare

tocăniță de pui

Tocănița ardelenească este, cu siguranță, printre preferatele multora, mai ales că mulți dintre noi am crescut cu ea. Ce era mai simplu și mai gustos decât puiul bunicii, alături de sosul ei de tomate culease din grădină chiar de ea, cu ardei și gust plăcut de usturoi? Probabil că nu multe preparate.

Acum poți recrea același gust al copilăriei oricând dorești, pentru că îți prezentăm rețeta pentru cea mai bună tocănița ardelenească, cu acel gust de la bunica!

Tot ce ai nevoie pentru această mâncare delicioasă:
1 pui întreg
150 ml ulei
600 g suc de roșii
3 morcovi
4 ardei kapia
6 căței de usturoi
3 cepe medii
1 fir de praz
1 legătură frunze de țelină
1 legătură mărar
sare
piper

Cum se gătește această rețetă

Primul pas în această rețetă este să pregătești ingredientele, adică să toci toate ingredientele. Când și puiul și toate legumele sunt pregătite, poți trece la următorul pas, adică să pui carnea la încins.

Mai întâi, trebuie să condimentezi carnea de pui pe fiecare parte, cu sare și piper pentru ca această să nu rămână fadă în tigaie.

Apoi, poți pune carnea la prăjit. Într-o tigaie adaugă 150 de ml de ulei, pentru ca puiul să fie destul de bine acoperit. Prăjește carnea pe fiecare parte a ei, pentru cinci minute.

După ce s-a rumenit bine și pare gătită, scoate carnea pe un paltou și acoperă-l.

Apoi, este momentul să continui cu prepararea legumelor. Călește ceapa, usturoiul și prazul, timp de șapte minute. Este nevoie de acest timp de preparare pentru că acestea sunt legume mai tari, ce au nevoie de mai multă gătire.

După aceea, poți pune și cu ardeii și morcovii. Trebuie să lași toate ingredientele să se gătească timp de 15 minute, dar cu grijă să nu se ardă.

Tot ce mai ai de făcut după acest pas este să faci sucul de roșii. Pentru asta ai nevoie de 600 de grame de sos de roșii.

Adaugă amestecul, la care trebuie să pui și mărar în cuptor pentru 20 de minute, iar apoi te poți bucura de el.

Loading...