Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă cozonac pufos cu cremă de ciocolată. Desertul care îți va aduce numai laude

Rețetă cozonac pufos cu cremă de ciocolată. Desertul care îți va aduce numai laude

Cozonac cu crema de ciocolata

Cozonacul cu cacao și cremă de ciocolată este unul dintre cele mai gustoase și delicioase deserturi pe care bunicile și mamele le făceau.

Rețeta de cozonac cu ciocolată și cu miez pufos este cea mai bună și gustoasă rețetă de cozonaci pe care ai putea să o faci acasă.

Cozonacii se prepară de multe ori în perioada sărbătorilor de Crăciun sau a sărbătorilor Pascale, iar mirosul acestora încântă orice persoană care intră în casă.

Pentru a prepara un cozonac pufos cu cremă de ciocolată, noi avem rețeta.

Rețeta cozonc cu cremă de ciocolată. Desertul care îți va aduce multe laude

Cozonacul a devenit o gustare specială și nelipsită de la mesele de Paște sau de Crăciun.

În timpul sărbătorilor anuale, cozonacul cu cremă de ciocolată și nucă este rețeta favorită al românilor.

Ingrediente rețeta de cozonac cu cremă de ciocolată

  • 400 de grame de faina
  • 80 de grame de zahar
  • 50 de grame de unt topit + 50 de grame de unt moale (pentru umplutura)
  • coaja razuita fin de la 1 lamaie sau 1 portocala
  • 25 de grame de drojdie
  • 1 lingurita de miere de albine
  • 3 oua intregi
  • 1 praf de sare
  • 40 de ml. de ulei vegetal (de floarea soarelui sau de rapita)
  • 150 de ml. de lapte caldut
  • 50 de grame de cacao
  • 4 linguri cu varf de zahar pudra
  • 3-4 linguri de amidon de porumb (gustin) sau 5-6 linguri de faina

Metoda de preparare. Rețeta de cozonac cu crema de ciocolată

Trebuie pus laptele la foc, după care se adaugă zahărul, esența de vanilie, de rom și coaja de vanilie.

Toate aceste ingrediente trebuie amestecate până când se dizolvă zahărul. Drojdia trebuie frecată cu o linguriță de zahăr până se omogenizează, după care se amestecă împreună cu o linguriță de făină.

Drojdia trebuie lăsată la dospit până când își dublează volumul.

Uleiul se încălzește și untul se topește după care se iau 8 ouă și se separă gălbenușurile de albușuri. După făina trebuie pusă în vasul în care este frământat aluatul, după care trebuie așezată în mijlocul făinii și amestecate, adăugând puțin lapte cald până se omogenizează.

Între timp se adaugă șase gălbenușuri, iar compoziția amestecată până când coca se omogenizează. Se adaugă uleiul cald și untul topit, se frământă până când nu se mai lipește coca de mână.

După ce este gata, se acoperă vasul cu un prosop și se lasă să crească până își dublează volumul.

Pentru umplutură, se bat albușurile după care se adaugă zahărul și cacau, iar nuca pisată poate fi pusă după gust.

După ce coca a crescut, compoziția se împarte în două, după care se pune în tăvi mici sau mari și se adaugă la cuptor timp de 40 de minute. După ce se răcește, poate fi servit!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: