Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de Cheesecake cu Cremă de Banane

Rețetă de Cheesecake cu Cremă de Banane

banana cream cheesecake

În anumite părți ale țării, budinca de banane este foarte populară. Dacă nu ai încercat-o niciodată, acum este momentul! Deși atât de simplă, are un gust de-a dreptul delicios. Combinația de budincă de vanilie, banane feliate și napolitane este pur și simplu incredibilă.

În plus, varianta clasică de budincă este transformarea ei într-o plăcintă. Tortul cu cremă de banane este un deliciu. Cu toate acestea există modalitatea de a duce acest desert clasic la un nivel și mai înalt, fiindcă nimic nu este mai bun decât o combinație fantastică dintre două deserturi.

Este vorba despre cheesecake cu cremă de banane

Ingrediente:

– 800 g cremă de brânză

– 4 banane pentru compoziție și încă 2 – 3 pentru decorarea prăjiturii

– 200 g biscuiți

– 200 g unt

– 16 g gelatină alimentară

– esență de vanilie

– 200 g smântână pentru frișcă

– 100 g zahăr pudră pentru topping

Mod de preparare:

Prima dată se toacă biscuiții, folosind un robot de bucătărie. Se va topi untul în cuptorul cu microunde, apoi sunt adăugați biscuiții tocați. Aceasta este crusta de pe fundul tăvii – un blat uniform, care trebuie apăsat bine cu o lingură și pus la frigider.

Urmează compoziția. Se va amesteca gelatina cu apă rece și va fi lăsată să se umfle, ca mai apoi să pui vasul cu gelatină pe foc până când ea se va topi (dar nu până începe să fiarbă!).

Odată ce crema de brânză, zahărul, bananele, esența de vanilie și gelatina sunt amestecate cu un mixer la viteză medie, vei obține o masă omogenă pe care o vei turna deasupra blatului făcut anterior. Lasă cheesecake-ul la frigider câteva ore.

În cele din urmă, este timpul pentru topping. Bon Appétit!

Loading...