Cornulețele sunt un deliciu ce se topesc în gură, dacă sunt făcute așa cum trebuie. Rețele bunicilor arată că cea mai bună modalitate este să facem cornulețele cu untură. Doar așa ele vor deveni fragede și moi.
Rețetă de cornulețe fragede cu untură
Dacă vrei ceva dulce, dar care să mulțumească pe toată lumea, atunci soluția este să faci niște cornulețe cu untură. Această rețetă este una veche, dar care are succes de fiecare dată, fiind cea folosită de bunicile noastre de mulți ani.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de cornulețe cu untură
100 g untura
100 g smantana groasa, foarte grasa
1 praf de sare
aproximativ 120 g faina
vanilie sau alta aroma
pentru umplutură puteți folosi orice: gem, nucă, rahat
zahăr pudră pentru ornat
Cum se prepară cornulețele cu untură, moi și fragede
Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru această rețetă dulce este să amestecăm smântâna, untura și sarea într-un bol. Apoi, se poate pune și făina și se amestecă bine.
Ceea ce trebuie să știți este că în funcție de cât de groasă e smântâna, atâta făină trebuie să adăugăm.
Trebuie să fie un aluat fraged, așa că nu trebuie frământat prea mult.
Când este gata, aluatul trebuie lăsat să se răcească pentru două ore.
Când se scoate de la frigider, aluatul trebuie împărțit în trei părți. Apoi, el trebuie întins în foi, ce trebuie să aibă cam 3mm.
După aceea, când alutul e întins, ne putem apuca să tăiem fâșiile din care vom face cornulețele.
Când am făcut destule, ne putem apuca să le umple. Aici, depinde doar de gustul fiecăruia. Puteți pune gem, rahat sau orice altceva vă place
vouă!
Din cele trei cercuri de aluat, ar trebui să obțineți cam 36 de cornulețe, deci destule pentru întreaga familie.
Apoi, când cornulețele sutn umplute, le puteți da la cuptor. Durează doar 10 minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.