Îți este poftă de o prăjitură delicioasă dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Ei bine, noi venim cu două idei de rețete rapide care te vor încânta.
Nu necesită coacere, iar modul de preparare este foarte rapid.
Cuprins:
- Două rețete de prăjituri fără coacere
- Rețetă Banana Split
- Ingrediente pentru blat
- Ingrediente pentru stratul de crema
- Mod de preparare Banana Split
- Rețetă ecler cu ciocolată fără coacere
- Ingrediente ecler cu ciocolată
- Ingrediente pentru sirop
- Ingrediente pentru glazură
- Mod de preparare ecler cu ciocolată fără preparare
Două rețete de prăjituri fără coacere
Dacă nu vrei să-ți petreci prea mult timp în bucătărie, dar îți este pofta de o prăjitură gustoasă, îți recomandăm două rețete de prăjituri fără coacere.
Acestea rețete nu necesită cuptorul, trebuie doar să le introduci în frigider și să le savurezi după câteva minute.
Rețetă Banana Split
Dacă îți plac bananele și vrei să le combini într-o prăjitură, Banana Split este ideală.
Ingrediente pentru blat
- 150 g biscuiti simpli/digestivi
- 115 g unt topit
Ingrediente pentru stratul de crema
- 350 g crema de branza
- 50 g zahar
- 240 ml smantana pentru frisca
- 3-4 banane
- o conserva de ananas (400 g)
- cateva felii banana
- sos caramel
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare Banana Split
Se combină biscuiții mărunțiți cât mai bine cu untul topit și se presează compoziția într-o tavă de tort sau termorezistentă, unsă cu unt.
Se bate crema de brânză cu zahărul și se încorporează smântâna pentru frișcă. Se mixează până se obține un amestec omogen și cremos. Se zdrobește cât mai bine ananasul, se asază un strat de cremă peste blatul de biscuiți, unul de bananele tăiate felii și unul de ananasul zdrobit.
Deasupra ananasului se pune un alt strat de cremă și se repetă procedura până ce se consumă toate ingredientele.
La final se bagă la rece pentru minim 2 ore. Poftă bună!
Rețetă ecler cu ciocolată fără coacere
Dacă îți plac eclerele și îți este poftă să le savurezi, îți recomandăm să încerci rețeta ecler cu ciocolată fără coacere.
Ingrediente ecler cu ciocolată
- 1 pachet piscoturi
- 500 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 3 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- esenta/baton de vanilie
- un praf de sare
Ingrediente pentru sirop
- 200 ml apa
- 150 g zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
Ingrediente pentru glazură
- 20 g ciocolata cu lapte
- 60 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare ecler cu ciocolată fără preparare
Se amestecă toate ingredientele pentru crema într-o cratiță mică și se pune la foc, se amestecă continuu, până când crema se îngroașă. Se lasă crema de vanilia la răcit.
Între timo, se prepară siropul, se amestecă apa cu zahărul la foc mic, iar când zahărul s-a topit,s e adaugă zeama de lămâie și se lasă siropul la răcit.
Se dau câteva pișcoturi prin sirop apoi se așază pe tavă. După se pune crema de vanilie pentru ornat, oar deasupra de pun alte pișcoturi prin sirop. Se încălzește smântâna pentru frișcă până dă în clocot, apoi se toarnă peste ciocolata tăiată cât mai mărunt.
Se toarnă glazura deasupra fiecărui ecler și se pun la rece timp de o oră.