Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Are mare succes cu ea de Crăciun și Paște

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Are mare succes cu ea de Crăciun și Paște

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu.

Cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători a românilor, fie că este vorba de Paște sau de Crăciun. Iată rețeta de cozonaci pe care Cătălin Scărlătescu o face în fiecare an! Urmeaz-o și tu, pentru rezultate de excepție.

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

Dacă vrei un cozonac gustos, gătit la perfecție, atunci trebuie să urmezi rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară, de fapt.

Ingrediente cozonac Cătălin Scărlătescu

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg făină

250 gr zahăr

450 gr lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt belgian

500 gr nucă

200 gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30 gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie

Cum se face rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Începem această rețetă de cozonac prin a amesteca drojdia cu 100 ml de lapte și trei linguri de făină. Se lasă să crească până când își dublează volumul, într-un loc călduros și acoperit. Fierbem laptele cu zahărul și amestecăm până când acesta din urmă se dizolvă complet.

Frecăm gălbenușurile cu sarea și punem făina într-un vas. Peste făină turnam rând pe rând gălbenușurile separate de albușuri mai devreme, laptele împreună cu zahărul topit, dar și untul, portocala confiată și maiaua.

Frământăm toată această compoziție foarte bine până când obținem un aluat omogen și elastic. După aceea, dăm din nou aluatul la dospit pentru o oră. Luăm o bucată de aluat o întindem și punem peste crema de nuci, cu ciocolată belgiană, rahat și stafide.  Luăm această ruladă și o secționăm în două pe lungime și cele două părți obținute se împletesc. După aceea,  le ungem pe deasupra cu ou și le punem într-o formă tapetată cu unt și făină și lăsăm din nou să dospească pentru două ore. Când aluatul a crescut, dăm tava la cuptor pentru circa o oră la o temperatură de 160 grade.

Trucuri pentru un cozonac perfect, de la chef Cătălin Scărlătescu

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, așa că trebuie să le scoatem cu circa trei ore înainte din frigider;

Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade;

Când cozonacul e aproape copt, trebuie să coborâm temperatura la 140 de grade în momentul coacerii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: