Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paste!

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paste!

cozonacul lui chef Scărlătescu

Paștele este aproape, iar nelipsit de pe orice masă de sărbătoare este cozonacul. Poate fi o rețetă intimidantă, dar cu siguranță nu vei da greș dacă vei urma rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cel mai bun cozonac.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cel mai bun cozonac de Paște

Cozonacul este nelipsit de pe orice masă de sărbătoare, iar cea mai bună rețetă este cea a lui Cătălin Scărlătescu. Iată cum se prepară cozonacul lui chef Scărlătescu, pas cu pas.

Pentru această rețetă, avem nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

1 kilogram de făină

250 grame zahăr

450 grame lapte

5 ouă

60 grame drojdie

300 grame unt

500 grame nucă

200 grame rahat

150 grame ciocolată belgiană

30 grame portocală confiată

30 grame coajă de lămâie

Stafide

Mod de prepare al cozonacului lui chef Scărlătescu

„Ingredientele de bază ale rețetelor mele românești le știu de la bunica mea, care le-a învățat de la mama ei, care le știe de la bunica ei. Așadar sunt transmise din generație în generație în ultima sută de ani. Pe lângă rețetă, secretul unui preparat stă în prospețimea și proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obții bucate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât știința gătitului“, explică chef Scărlătescu.

Începem această rețetă prin a amestecă drojdia cu 100 ml lapte și cu trei linguri de făină. Lăsăm compoziția să crească la cald până aceasta își dublează volumul.

Separat, fierbem laptele împreună cu zahărul și amestecăm până acesta se dizolvă. Frecăm galbenușurile cu praful de sare și după aceea punem făina într-un vas și turnam pe  rând galbenușurile împreună cu zahărul topit, dar și portocală confiată.

Frământăm foarte bine, pentru că aluatul trebuie să fie unul omogen consistent dar în același timp elastic. Când aluatul ajuns la această consistență lăsăm compoziția obținută la pentru o  oră. Luăm o bucată de aluat și o întinem, iar apoi punem pe ea crema cu nuci și cu ciocolată belgiană, rahat și stafide și o rulăm. Obținem o ruladă ce trebuie secționată în două, pe care o împletim după aceea. O ungem cu ou și o lăsăm la dospit încă două ore, în tavă.

După aceea, când au trecut două ore și a luat a crescut dăm tava la cuptor pentru 45 de minute sau o oră la temperatura de 160 °C.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: