Rețetă negresă. Negresa este una dintre cele mai apreciate prăjituri, dar și una dintre cele mai ușor de pregătit. Iată cea mai simplă rețetă pentru negresa clasică, dar și una pentru cei care vor să îndrăznească și să impresioneze!
Rețetă negresă. Cum se face această prăjitură, pas cu pas
Există și în comerț, însă cea mai bună variantă pe care o ai la dispoziție este să o faci chiar tu. Negresa, căci despre ea este vorba, este una dintre cele mai apreciate prăjturi. Este delicioasă, dar are un singur secret: se face foarte simplu.
Rețetă negresă simplă. Așa se face
Ingrediente negresă simplă
un ou;
500 g de făină;
250 g de zahăr;
o ceașcă de ulei de floarea-soarelui;
250 ml de lapte;
două linguri de cacao;
un plic de bicarbonat de sodiu;
o linguriță de praf de copt.
Punem făina, praful de copt, cacao și zahărul, împreună cu uleiul și le amestecăm. Punem și laptele și amestecăm până aem o compoziție omogenă.
Punem amestecul într-o tavă și o dăm la cuptor pentru 30 de minute. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 200 de grade Celsius.
O negresă altfel: pune bezea în ea
Ingrediente pentru negresa cu bezea:
250 g de făină;
150 g de zahăr;
250 ml de lapte;
200 g de unt;
cinci gălbenușuri;
50 g de cacao;
un plic de praf de copt.
Ingrediente pentru bezea:
cinci albușuri;
trei linguri de zahăr;
un praf de sare.
Cum se face negresa cu bezea
Mai întâi, amestecăm gălbenușurile cu zahărul, untul și pudra de cacao. Apoi, punem și restul de ingrediente, adică laptele și praful de copt. Amestecăm până avem o compoziție omogenă.
Tot ce mai avem de făcut în acest moment este să punem compoziția într-o tavă, pe care să o introducem în cuptor, la 180 de grade Celsius.
Cât timp aceasta se coace, ea fiind mai degrabă blatul, ne ocupăm de bezea. Batem albușurile cu zahăr și sare, până când obținem o cremă tare cu un luciu.
Pune bezeaua peste prăjitură și pune-o din nou la cuptor, pentru încă 15 minute. Setează temperatura la 160 de grade Celsius.