Redactia.ro
Home » Stil de viață » Reţetă vin Sangria. Cum poţi consuma acasă delicioasa bătură spaniolă şi care sunt ingredientele secrete

Reţetă vin Sangria. Cum poţi consuma acasă delicioasa bătură spaniolă şi care sunt ingredientele secrete

Sangria reteta

Sangria este o băutură cu origine spaniolă delicioasă, pe care trebuie să știi cum să o prepari. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a o face chiar la tine acasă, așa că de ce să nu încerci? Îți prezentăm cea mai bună rețetă de băutură Sangria, pe care toți invitații tăi o vor aprecia și o vor lăuda!

Cum să faci Sangria la tine acasă. Nimic mai simplu

Pentru a face această băutură chiar la tine acasă, nu ai nevoie de prea multe lucruri. În primul rând, ai nevoie de dorința de a prepara o băutură ca la carte, numai din ingrediente naturale. Doar așa vei reuși să obții rezultatul optim!

Din limba spaniolă, „sangria” s-ar traduce prin sângeriu, sau ce culoarea sângelui. Nu este prea greu să ne dă seama că numele acestei băuturi vine de la culoarea sa, roșu aprins.

Secretul pentru a face cea mai bună Sangria este calitatea ingredientelor tale. Cel mai important este vinul pe care îl alegem. Acesta trebuie să fie sec, usor, tânăr și cu aciditate crescută. Ca să recunoști un vin „tânăr”, trebuie să te uiți la culoarea acestuia. El este aproape purpuriu, de roșu închis.

Rețetă originală Sangria. Cum se face, pas cu pas

Un alt lucru foarte apreciat la această băutură este că este foarte versatiblă. În principiu, singura regulă pe care trebuie să o respectăm este să folosikm cantități armonioase de alcool, condimente și fructe. De aici, combinațiile pot căpăta propria noastră viziune și dorință.

Iată de ce ingrediente avem nevoie, pentru Sangria originală:

750 ml vin roșu sec;

40 ml brandy;

2 portocale;

2 lămâi;

2 piersici sau 2 mere;

2 lingurițe de zahăr;

opțional: scorțișoară sau cuișoare.

Cum se prepară Sangria

Stoarcem zeama de la o lămâie, dar și de la o portocală. Ce a rămas din fructe le tăiem. Punem sucul și fructele într-o carafă de doi litri și apoi pune coniacul și zahărul. Pune și vinul în carafă și lasă la frigider timp de cel puțin trei ore. Pune apă minerală înainte de consum

O altă rețetă ce merită încercată

Poți face, de asemenea, și Sangria albă. Ai nevoie de:

750 ml vin alb;

100 ml brandy;

50 g zahăr fin;

2 portocale feliate;

1 lămâie feliată;

1 lime feliat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: