Redactia.ro
Home » Știri » Rețeta de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le oferă un gust delicios

Rețeta de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le oferă un gust delicios

sarmale

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Se apropie Paștele, iar de pe masa românilor nu vor lipsi ouăle roșii, frptura de miel drobul, sarmalele. Chef Dumitrescu are o rețetă specială pentru ca sarmalele să iasă delicioase. Iată care este ingredientul secret pe care îl adaugă în compoziția acestora pentru ca ele să aibă un gust aparte!

Ingredientul secret care dă un gust fenomenal sarmalelor

Sarmalele sunt nelipsite de la sărbătorile de iarnă și de Paște în România. Acest preparat este întotdeauna prezent pe masa festivă și este pregătit în mod tradițional de fiecare gospodină. Cu toate acestea, prin intermediul experienței și cunoștințelor oferite de juratul din cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, rețeta de sarmale poate fi îmbunătățită pentru a le face și mai gustoase.

Fiecare bucătar are propriile secrete atunci când vine vorba despre mâncare, așadar Florin Dumitrescu nu face o excepție. Ingredientul secret pe care Florin Dumitrescu îl adaugă pentru ca sarmalele să aibă un gust aparte este nucușoara.

Această rețetă necesită următoarele ingrediente:

  • Carne tocată
  • 1 linguriță de nucșoară
  • 1 linguriță de scortișoară măcinată
  • 300 ml de vin roșu
  • 1 ceapă
  • Varză murată
  • 500 grame de bacon
  • 1 legătură de mărar
  • Unt

Mod de preparare

Pentru a pregăti această rețetă trebuie să urmați câteva reguli de bază. În primul rând, se toacă ceapa mărunt și se călește în unt. Apoi, se adaugă carnea tocată și se lasă să se prăjească. După ce începe să se rumenească, se adaugă vinul roșu și se lasă să fiarbă până când carnea este gătită. După aceea, se lasă să se răcească.

Când compoziția s-a răcit, se adaugă scorțișoara, nucșoara, legătura de mărar tocat și se amestecă bine. Apoi, se condimentează cu sare și piper după gust.

Compoziția se împarte în foile de varză și se așează într-un vas pentru cuptor, urmând să se acopere cu felii de bacon. Vasul se introduce apoi în cuptorul încins la 160°C sau la foc mediu, pentru o oră, fiind acoperit cu folie de aluminiu.

Florin Dumitrescu gătește de când avea doar 14 ani

Florin Dumitrescu, născut în București pe 1 august 1987, este unul dintre cei mai renumiți bucătari din România. El a urmat o școală cu profil sportiv și a fost un pasionat jucător de polo, ajungând chiar campion național de câteva ori. La vârsta de 14 ani, Dumitrescu și-a descoperit interesul pentru gătit, începându-și astfel cariera de bucătar.

De peste 12 ani, Chef Florin Dumitrescu a devenit un prezență constantă în televiziune, fiind jurat al unei emisiuni de concursuri culinare. În anul 2014, s-a căsătorit cu Cristina Sima, alături de care are două fiice, Ava și Mia. În plus, Dumitrescu este și autorul a două cărți de bucate: „Gătește cu mine” și „Românește. Punct și de la capăt.”.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: