Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta prescrisă de medic care a stârnit controverse în mediul online. Nimeni nu înțelege scrisul: „Descifrezi inscripții ale civilizațiilor dispărute cu succes”

Rețeta prescrisă de medic care a stârnit controverse în mediul online. Nimeni nu înțelege scrisul: „Descifrezi inscripții ale civilizațiilor dispărute cu succes”

Rețeta scrisă de un oftalmolog.

Scrisul de mână al medicilor a fost întotdeauna un subiect de bancuri și discuții aprinse, însă un caz recent a adus această problemă din nou în atenția publicului. O postare pe un grup de Reddit, în care un pacient își exprima confuzia în legătură cu o rețetă de oftalmolog, a stârnit un val de comentarii amuzante și, în cele din urmă, un răspuns clarificator de la un alt medic.

Pacientul nu a înțeles ce i-a prescris medicul pe rețetă

Pacientul, după o vizită la oftalmolog, s-a trezit cu o rețetă în mână, al cărei conținut părea mai degrabă un text criptat decât instrucțiuni medicale. „Ce a scris oftalmologul aici?”, întreba el pe platforma de socializare, stârnind o serie de glume despre caligrafia medicilor. Un utilizator a comentat: „Ar trebui, prin lege, ca medicii să fie obligați să scrie rețetele la calculator. Zici că îi învață în facultate să scrie urât, altfel nu iau rezidențiatul”.

Discuția s-a extins rapid, unii sugerând chiar că farmaciștii ar putea avea un curs special pentru a descifra scrisul medicilor. Totuși, cazurile în care nici farmaciștii nu reușesc să descifreze scrierea sunt destul de frecvente, ducând la confuzii și interpretări greșite ale tratamentelor.

Comentariile online nu au întârziat să apară: „Un pic cam ironic că oftalmologul îți dă rețeta în scris”, spunea un utilizator, subliniind absurdul situației. „Doctorul ca doctorul, dar adevăratul erou cred că e farmacistul. Ăla trebuie să citească și să înțeleagă…”, adăuga altcineva, ridicând în slăvi rolul farmacistului în decodarea mesajelor criptice ale medicilor.

Un alt comentariu puncta umoristic: „Cred că după ce ai fost farmacist o viață poți să te duci să descifrezi inscripții ale civilizațiilor dispărute cu succes”.

Un alt medic a descifrat scrisul

În final, a fost nevoie de intervenția unui medic oftalmolog, care a explicat detaliat conținutul rețetei, transformând ce părea a fi un text arcan într-un set clar de instrucțiuni și recomandări medicale. Acesta a explicat că pacientul are o vedere aproape normală, cu un mic astigmatism pe ochiul drept, și i-a recomandat lacrimi artificiale și un supliment de Omega 3 pentru o ușoară problemă de uscăciune oculară.

„Sunt medic oftalmolog. Consultul și recomandările sunt: VOD= 0.9 fc 1 cct ( -0.75 dcyl ax 175′) – astea înseamna că vederea ochiului drept este 90% fără ochelari și 100% cu o mică dioptrie cilindrică (aveti un mic astigmatism pe ochiul drept), nu este neaapărat necesar ochelari pentru asta.

VOS=1 fc (vedere 100% pe ochiul stâng), TOD= 18 mm, HG TOS= 16 MM, HG ( NCT) ( tensiunea oculară la ambii ochi este în limite normale , NCT înseamnă non-contact, se referă la modalitatea de măsurare a tensiunii oculare – cu acel puff care vine spre ochi)”, a zis celălalt medic.

Această întâmplare a ilustrat nu doar provocările cu care se confruntă pacienții și farmaciștii în interpretarea prescripțiilor, dar și necesitatea unei mai bune comunicări în domeniul medical. A reușit, de asemenea, să aducă un zâmbet pe buzele multora, reamintindu-ne că, într-o lume digitalizată, scrisul de mână al medicilor rămâne unul dintre ultimele bastioane ale misterului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: