Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » Rețetă rapidă și delicioasă de mucenici muntenești fierți. Trucul care le dă un plus de savoare

Rețetă rapidă și delicioasă de mucenici muntenești fierți. Trucul care le dă un plus de savoare

Rețetă delicioasă de mucenici muntenești fierți.

Pe data de 9 martie, în fiecare an, tradiția românească sărbătorește Mucenicii, un praznic dedicat celor 40 de sfinți martiri din Sevastia. În regiunea Munteniei, această sărbătoare este marcată prin prepararea mucenicilor fierți – un desert simplu, dar încărcat de semnificație și aromă. În acest an, vă propunem o rețetă rapidă și delicioasă de mucenici muntenești fierți, cu un truc special care le va da un plus de savoare.

Ingrediente:

500 g de făină
200 ml de apă călduță
25 g de drojdie proaspătă
5 linguri de zahăr
1 linguriță de sare
Coaja rasă de la o lămâie
Coaja rasă de la o portocală
1 linguriță de esență de vanilie

Pentru sirop:
500 ml de apă
300 g de zahăr
Coaja de la o lămâie
Coaja de la o portocală
1 linguriță de esență de vanilie
1 baton de scorțișoară

Pentru servire:
Miere de albine
Nuci măcinate

Trucul Special:
Pentru un plus de savoare, adăugați în sirop câteva frunze de dafin. Aroma lor subtilă va transforma complet gustul mucenicilor, oferindu-le o notă unică și inconfundabilă.

Mod de Preparare:

Pregătirea aluatului: Într-un bol mare, amestecați făina cu drojdia proaspătă dizolvată în puțină apă călduță. Adăugați restul de apă, zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie și portocală, precum și esența de vanilie. Framântați până obțineți un aluat omogen și elastic. Lăsați-l să crească într-un loc călduros, acoperit, timp de aproximativ o oră.

Formarea mucenicilor: După ce aluatul și-a dublat volumul, luați porții mici și modelați-le în forma specifică – 8 sau S. Așezați mucenicii modelați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Fierberea: Într-o oală mare, aduceți la fierbere apa cu zahărul, coaja de lămâie și portocală, esența de vanilie și batonul de scorțișoară. Când siropul începe să clocotească, adăugați mucenicii și lăsați-i să fiarbă pentru aproximativ 15-20 de minute, până devin pufoși.

Trucul special: Cu 5 minute înainte de a opri focul, adăugați frunzele de dafin în sirop. Acest pas va infuza mucenicii cu o aromă deosebită.

Finalizarea: Scoateți mucenicii fierți cu o spumieră și așezați-i pe un platou. Îndepărtați frunzele de dafin și batonul de scorțișoară din sirop, apoi turnați siropul cald peste mucenici. Lăsați-i să se răcorească.

Servirea: Înainte de servire, îndulciți mucenicii cu miere de albine și presărați nuci măcinate deasupra pentru textură și gust.

PS: dacă doriți să simplificați rețeta, cumpărați o pungă sau două după caz, de mucenici gata făcuți, în formă de 8, pe care îi puteți adăuga în sirop.

Această rețetă de mucenici muntenești fierți va aduce cu siguranță un zâmbet pe fețele celor dragi, oferind o savoare unică sărbătorii de 9 martie. Trucul cu frunzele de dafin transformă acest desert tradițional într-o experiență culinară memorabilă. Savurați-i cu drag și păstrați tradiția vie!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: