Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă sirop de mentă. Ce beneficii neștiute are

Rețetă sirop de mentă. Ce beneficii neștiute are

GALERIE FOTO (2) Sirop de menta

Siropul de mentă este perfect pentru orice perioadă din an. Dacă ești mereu adeptul lucrurilor făcute de mâna ta, în detrimentul preferinței de a le cumpăra, cu siguranță trebuie să știi cum se prepară acesta. Iată rețeta!

Rețeta pentru sirop de mentă. Este simplu și ușor de făcut

Pentru a prepara această rețetă, avem nevoie doar de câteva ingrediente. După cum bine știm, dacă vrem să facem o rețetă de zero, mai ales dacă e una naturală, trebuie să alegem cele mai de calitate ingrediente. Iată de ce avem nevoie pentru a face acest sirop de mentă.

Pentru această rețetă, ne trebuie:

mentă

apă

zahăr

1 lămâie

Cum se prepară siropul de mentă

Partea bună la siropul de mentă este că piate fi consumat atât proaspăt, dar se poate pune și la păstrare pentru iarnă sau pentru orice alt moment când avem poftă. Totuși, e bine de știut că siropul de mentă este foarte bun și pentru sănătatea noastră.

Un sfat foarte important pentru această rețetă este să folosim mentă care a fost culeasă în mai sau undeva la finalul verii. Dar, după preparare, putem să consumăm siropul de mentă tot timpul anului, fie vară, fie iarnă!

Cum putem folosi, de fapt, siropul de mentă? Acesta poate fi consumat ca atare, în băuturile răcoritoare, sau îl putem pune în diverse alte preparate, ca să le conferim o nouă dimensiune de prospețime și aromă.

Prepararea siropului de mentă. Rețetă pas cu pas

Începem prin a face un ceai foarte concentrat de mentă. Acesta trebuie fiert circa 20 de minute. După aceea, acest ceai extre concentrat trebuie să stea la rece timp de 24 de ori, iar apoi el trebuie strcurat printr-un tifon dublu. Trebuie să ne asigurăm că nu pierdem deloc din lichidul prețios.

După această operațiune, ce avem de făcut este să măsurăm cantitatea de lichid și să adăugăm acceași cantitate de zahăr. Fierbem această compoziție până se îngroașă un pic. Putem face testul cu picăturile care se desprind de pe lingură. După aceea, punem zeama de la o lămâie.

Când este gata, punem compoziția în sticle, iar sub acestea trebuie să punem cuțite, ca să nu se spargă. Foarte important: trebuie să punem lichidul foarte fierbinte în sticle, nu după ce s-a răcit deja.

Când vrem, putem să punem o lingură de sirop și să adăugăm apă minerală, pentru o băutură răcoritoare naturală. Putem să adăugăm, de asemenea, și alte siropuri și să facem propria noastră combinație.

Ce beneficii are siropul de mentă

  1. Siropul de mentă este foarte bun pentru sistemul imunitar
  2. Conține vitamina B, calciu și fosfor
  3. Frunzele de mentă conțin antibiotice naturale
  4. Siropul de mentă ar săruri minerale
  5. Este decongestionant natural și elimină mucusul
  6. Desfundă căile respiratorii
  7. Siropul de mentă este bun la mentă
  8. Are efect analgezic
  9. Stimulează circulația sângelui
  10. Ameliorează acidul gastric
  11. Siropul de mentă are proprietăți antiinflamatorii
  12. Siropul de mentă nu trebuie folosit în cantități mari, dar nici în mod obișnuit, pentru că în acest caz, efectele sale benefice se vor pierde, căci organismul se va obișnui cu ele.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: