Redactia.ro
Home » Homepage » REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / EXIT-POLL. Klaus Iohannis câștigă încă un mandat de 5 ani la Cotroceni

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / EXIT-POLL. Klaus Iohannis câștigă încă un mandat de 5 ani la Cotroceni

GALERIE FOTO (2) ALEGERI PREZIDENȚIALE

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, turul 2 / EXIT POLL. Românii și-au votat duminică noul președinte. Klaus Iohannis s-a impus în fața contracandidatei sale Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale și mai câștigă un mandat la Cotroceni.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, turul 2 / EXIT POLL. Au apărut primele date ale exit-poll-ului IRES înregistrate la ora 20:00, pentru al doilea tur de scrutin, potrivit Digi 24.

Klaus Iohannis-  66,5%

Viorica Dăncilă-  33,5%

Din exit poll-ul IRES reiese faptul că președintele Klaus Iohannis a mai câștigat un mandat de președinte al României. Cifrele includ și o proiecție din Diaspora, transmite Digi 24.

Exit Poll IRES:

Klaus Iohannis- 66,5%

Viorica Dăncilă- 33,5%

Eșantion: 24.119 de chestionare aplicate până în ora 20.00, față în față la ieșirea de la urne, în 352 de secții de vot din țară.

„Suplimentar față de estimările bazate pe datele culese de la secțiile de vot de pe teritoriul României, predicțiile transmise de IRES iau în calcul un model statistic de redistribuire a voturilor din Diaspora”, a transmis institutul.

Exit Poll Curs-Avangarde

Klaus Iohannis a obținut 64,8% din voturile românilor la turul doi al alegerilor prezidențiale, în timp ce contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a fost votată de 35,2% dintre români, potrivit sondajului de tip exit-poll CURS-Avangarde la ora 21.00, valabile pentru ora 19.30.

Estimarea CURS-Avangarde cu tot cu diaspora arată un scor de 67% la 33% în favoarea lui Klaus Iohannis

Potrivit exit-poll-ului Sociopol, Klaus Iohannis a fost votat de 67% dintre români, în timp ce Dăncilă a primit votul a 33% dintre alegători.

Aceste rezultate nu cuprind și voturile din Disapora.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, turul 2 / EXIT POLL. Peste 10 milioane de români au votat

La închiderea urnelor în țară, peste 10 milioane de români și-au votat candidatul preferat. Prezența a ajuns la aproape 50% în țară și peste 55% cu tot cu diaspora.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019, care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie în diaspora și pe 10 noiembrie la secțiile din țară, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 22,26%, potrivit rezultatelor oficiale ale BEC.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: