Redactia.ro
Home » Homepage » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019, TURUL 2/ EXIT POLL. Primele rezultate din Diaspora arată un scor zdrobitor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019, TURUL 2/ EXIT POLL. Primele rezultate din Diaspora arată un scor zdrobitor

alegeri prezidentiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019, turul doi, va dura, ca și în primul tur, trei zile. În cel de-al doilea tur, românii din străinătate sunt așteptați la vot în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie. Secțiile de votare se vor închide duminică, la ora 21.00 (ora locală).

În Noua Zeelandă și Australia s-au închis deja secțiile de votare. Primele rezultate din Diaspora îl arată câștigător pe Klaus Iohannis, cu un scor uriaș: 90%.

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a publicat într-o postare pe Facebook primele rezultate ale numărătorii paralele făcute de USR-PLUS în diaspora. Au fost numărate voturile din secțiile din Auckland, Noua Zeelandă și Sidney, Australia.

Conform cifelor prezentate de USR-PLUS, Klaus Iohannis a câștigat cu peste 90%.

„Primele rezultate numărătoare paralelă USR PLUS

Auckland, Noua Zeelandă: Iohannis 185 voturi, Dăncilă 20 voturi

Sidney, Australia: Iohannis 335 voturi, Dăncilă 25 voturi

(Pentru că am primit întrebări și data trecută: procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votului are caracter de document public. Nu se supune vreunui fel de normă legală de confidențialitate sau secret. Informațiile de mai sus sunt publice.)”,  a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

În total, până duminică, la ora 14.00, au fost 586.107 de votanți în Diaspora, dintre care 568.604 sunt votanți pe liste suplimentare, iar 17.503 au votat prin corespondență.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Diaspora, mai activă la vot decât în primul tur

Diaspora are o prezență mai mare decât în primul tur de scrutin: un număr de 100.000 de voturi în plus față de acum două săptămâni a fost raportat de Biroul Electoral Central. 586.107 români au votat în străinătate până duminică la ora 14.00, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). Comparativ, în primul tur, până la aceeași oră, votaseră în Diaspora 440.032 alegători. Așadar, în turul al doilea au votat cu 146.075 mai mulți români față de primul tur, la aceeași oră.

Secțiile cu cei mai mulți votanți

Cei mai mulți votanți, până în prezent, sunt la o secție din Londra, și anume 4.355 de votanți. Multe persoane au votat și la Bruxelles – 3.026 și respectiv în Chișinău – 2.606. La polul opus se află Teheran-ul (Iran) și Phenianul (Republica Populară Democrată Coreeană), unde nu s-a prezentat niciun votant, în Harare (Zimbabwe), unde s-au prezentat la urne două persoane și în Luanda (Angola) au venit la urne șapte cetățeni români.

Votul în cadrul celor 838 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile, duminică fiind ultima zi de vot.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: