Redactia.ro
Home » Știri » Rezultatele anchetei la Academia de Poliție: Mâncarea contaminată cu viermi a cauzat toxiinfecție alimentară

Rezultatele anchetei la Academia de Poliție: Mâncarea contaminată cu viermi a cauzat toxiinfecție alimentară

Au apărut rezultatele anchetei la Academia de Poliție! Mâncarea contaminată cu viermi a cauzat toxiinfecție alimentară. Iată detaliile!

Rezultatele anchetei la Academia de Poliție

În urma anchetei la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, unde 63 de studenți au suferit o toxiinfecție alimentară după ce au consumat supă contaminată cu viermi, au fost dezvăluite concluziile investigației și măsurile luate pentru remedierea situației.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că 63 de studenți au suferit de toxiinfecție alimentară, iar cercetarea prealabilă a fost declanșată împotriva a șapte angajați ai Academiei de Poliție, dintre care trei aveau funcții de conducere și patru aveau funcții de execuție. Aceștia sunt acuzați de neglijență în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și neasigurarea îndeplinirii și respectării normelor igienico-sanitare în cantina instituției.

Mâncarea contaminată cu viermi a cauzat toxiinfecție alimentară

Ancheta a scos la iveală că mâncarea a fost contaminată, inclusiv prin intermediul insectelor, iar normele igienico-sanitare au fost încălcate. Situația a fost agravată de lucrările de reabilitare și modernizare desfășurate în blocul alimentar, concomitent cu activitățile administrative, afectând siguranța igienico-sanitară a instituției.

De asemenea, raportul menționează că incidentul nu a fost raportat corespunzător ierarhic, iar personalul cu atribuții în domeniu nu a urmărit starea de sănătate a celor care își desfășurau activitatea în blocul alimentar. Conducerea unității a fost acuzată că a manifestat lipsă de interes în privința organizării și aplicării sistemului de control intern managerial.

Măsurile dispuse în urma controalelor includ declanșarea cercetării prealabile față de cei șapte angajați, măsuri privind răspunderea disciplinară și remedierea neregulilor constatate. De asemenea, se impune revizuirea procedurilor privind avizarea autorizațiilor sanitare și asigurarea continuității asistenței medicale la Academia de Poliție, potrivit DIGI 24.

 

 

Sursa foto: Sindicatul Europol

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: